„Ve vestibulu se nacházelo několik zjevně opilých osob, které kolem sebe měly nepořádek," konstatoval Čihák. Když hlídka dotyčné vykázala, žena nejen dala hlasitý průchod své nespokojenosti, ale od slov neměla daleko k činu. Poté, co na jednoho ze strážníků zaútočila, dostala pouta. Na to reagoval muž, který se proti hlídce rozběhl – a také on se pokusil o útok. I jemu zacvakla na zápěstí želízka – posléze se ale za své chování omluvil.

Obrázky z internetu neusvědčují žádného policistuTohle není ani pomáhání ani chránění, upozornil v pondělí po poledni Deník uživatel internetu vystupující pod přezdívkou Jáodsud, podle jehož slov ne všichni policisté ve službě dělají to, co by měli. „Právě si chatuji s jedním pražským policistou… Nechává se točit při onanii," uvedl pisatel. S odkazem na materiál na serveru Amatéři.com zachycující jak tvář mladého muže v uniformě, tak i detailní pohled na zcela jinou část mužského těla.
Zda upozornění rozeslané několika redakcím vyvolá nějaký ohlas u služebních funkcionářů, mluvčí pražské policie Deníku nesdělila. „V tuto chvíli nelze posoudit, zda se skutečně jedná o příslušníka Policie ČR, potažmo policistu Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy. Vzhledem k této skutečnosti nelze k dané věci poskytnout jakékoli stanovisko," konstatovala.
Uniforma skutečně nemusí nic potvrzovat – a třeba mezi příznivci fetišismu se rozmanité stejnokroje těší velké oblibě. A jejich získání nemusí bezprostředně souviset s pracovní činností. Už před lety ostatně zpívající právník Ivo Jahelka připomínal, že „v půjčovně rekvizit za mírný obnos rozličné vám šatky snesou až pod nos".

Čtěte také: Policisté po šesti letech našli muže, kterého považovali za mrtvého