Po střetu zůstal neprůjezdný pravý jízdní pruh. Byť do levého pruhu nehoda nezasáhla, vytvořila se kolona s rychle narůstajícím zdržením, které v nejkritičtějších momentech dokonce přesahovalo i sto minut. Okamžitě se ucpala i cesta po staré hradecké přes Horní Počernice – a vzápětí i další myslitelné objízdné trasy. Omezení se protáhlo až do půl desáté (což přesně odpovídalo prvotním odhadům policie).
Okolnosti havárie zůstávají v šetření – prvotní poznatky nicméně napovídají, že na nehodě měl podíl ještě další kamion. Osobní auto totiž zřejmě bouralo poté, co ho zasáhlo kolo uvolněné z nákladní soupravy jedoucí v protisměru, které přeskočilo přes středová svodidla. Téměř na stejném místě pak byla během dopoledne kvůli nehodě omezena doprava i na výjezdu z metropole směrem na Hradec Králové. Dvě hodiny před polednem se na pravé krajnici střetlo na kilometru 4,9 osobní auto s kamionem; naštěstí se srážka obešla bez zranění.

Střet tří aut zatarasil dálniciDopravní kolaps na příjezdu do metropole od východu přinesla ve čtvrteční ranní dopravní špičce nehoda, která se stala čtvrt hodiny před sedmou. Již těsně před hranicemi metropole, na dálničním kilometru 4,7, najelo osobní auto zezadu pod kamion – a do havárie se zapojil ještě další osobní vůz. Nehoda se neobešla bez zranění; záchranáři pomáhali jednomu pacientovi.
Po střetu zůstal neprůjezdný pravý jízdní pruh. Byť do levého pruhu nehoda nezasáhla, vytvořila se kolona s rychle narůstajícím zdržením, které dokonce přesáhlo i sto minut. Okamžitě se ucpala i cesta po staré hradecké přes Horní Počernice – a vzápětí i další myslitelné objízdné trasy.

Převrácené auto zastavilo tramvajeDvacetiminutové přerušení provozu tramvají si ve čtvrtek vyžádala dopravní nehoda, k níž došlo před devátou dopoledne na Vinohradské ulici. Osobní auto se po kolizi s tramvají převrátilo na bok u nákupního centra na Floře, poblíž křižovatky Vinohradské ulice s Chrudimskou. Havarovaná starší felicie navíc poškodila zaparkovaná auta. Po dobu zásahu hasičů v oblasti Flory nejezdily tramvaje s čísly10 a 16. Omezení pro auta se protáhlo zhruba na hodinu. Šoféra seniorského věku, který zůstal ve vraku uvězněn, dostali hasiči ven předním oknem. „Zdravotníci řidiče stabilizovali a poté ho hasiči z auta vyprostili a naložili na nosítka záchranné služby," upřesnila okolnosti zásahu Pavlína Adamcová z centrály pražských hasičů. Doplnila, že hasiči také postavili auto zpět na kola a z vozovky odklidili střepy. O provozní kapaliny se starat nemuseli; z auta nic nevyteklo.
Převrácené auto. Zdroj: HZS Praha/ M. Kosmata Převrácené auto. Zdroj: HZS Praha/ M. Kosmata Převrácené auto. Zdroj: HZS Praha/ M. Kosmata Převrácené auto. Zdroj: HZS Praha/ M. Kosmata Převrácené auto. Zdroj: HZS Praha/ M. Kosmata Převrácené auto. Zdroj: HZS Praha/ M. Kosmata Převrácené auto. Zdroj: HZS Praha/ M. Kosmata Převrácené auto. Zdroj: HZS Praha/ M. Kosmata

Čtěte také: Řidič, který přejel chodce, se přihlásil