„Krátce před půl osmou večer se střetl řidič bílého volva s mužem, který právě přecházel komunikaci po přechodu pro chodce," shrnula známé okolnosti.

K objasnění okolností kolize a jejích příčin by ale policisté potřebovali vědět víc. „Proto se nyní obracejí na širokou veřejnost s prosbou o pomoc a žádají případné svědky události, aby je kontaktovali na tísňové lince 158," uvedla Martínková.

Tramvaj před sebou hrnula čtyři autaHromada pokrouceného plechu blokovala v pondělí kolem poledního ulici Újezd v centru Prahy. Zatarasila ji čtyři za sebou seřazená nabourané auta včetně dvou dodávek a služebního vozu policie, do kterých zezadu narazila tramvaj. Souprava jedoucí na lince číslo 22 bourala mezi zastávkami Újezd a Hellichova. 

Proč se to stalo, zůstává předmětem šetření. Po nehodě, k níž došlo v 11.23, zůstal úsek neprůjezdný téměř hodinu; dopravu se podařilo obnovit ve 12.15. Tramvaje na linkách číslo 12, 20 a 22 odklonil dopravní podnik na objízdné trasy. Daná oblast přitom v pondělí dopoledne byla pro tramvaje snad zakletá. Už po deváté hodině nehoda nakrátko přerušila provoz v úseku Újezd – Národní divadlo – a po půl dvanácté se bouralo u Národního divadla.

Zloděj si odnesl školní brašnu s knihamiŽákovská aktovka s učebnicemi, školními potřebami a obsahující také pár drobných mincí se stala kořistí zloděje, po kterém pátrají policisté z Prahy-západ. Škoda, kterou způsobil, není zanedbatelná; vyšplhala se na šest tisíc korun. Kvůli tomu, aby se dostal k dětské brašně vyzdobené motivem pavouků, totiž pachatel poničil zaparkované auto.

Využil k tomu jedenáct hodin, po které zůstal v noci na sobotu bez dozoru vůz Peugeot Partner zaparkovaný v obci Červený Újezd. Někdy v době od pátečního večera do sobotního rána zloděj nezjištěným předmětem vytloukl sklo pravých předních dveří a vnikl do auta, kde už pak mohl hospodařit po svém.

Kořist byla za deset tisíc, škoda je desetinásobnáDvacet hodin zůstali odběratelé elektřiny poblíž Roztok na Praze-západ bez dodávek proudu. Na svědomí to měl dosud neznámý zloděj, který na zařízení energetiků způsobil stotisícovou škodu. Zaměřil se na transformátor na poli mezi obcemi Úholičky a Roztoky, z něhož po odstranění ventilů vypustil a ukradl olej; ten se dá v některých autech zneužít jako palivo. Bez oleje se transformátor poškodil – a důsledkem byl zmiňovaný výpadek dodávek.

K činu ale nemuselo dojít bezprostředně před poruchou; policistka Jana Dětská v pondělí uvedla, že pachatel se kolem transformátoru motal někdy v poměrně dlouhém časovém období: mezi loňským 1. listopadem a 24. dubnem. „Odcizením oleje vznikla škoda ve výši 10 tisíc korun a poškozením transformátoru škoda ve výši 90 tisíc," upřesnila Dětská.

Soud začal řešit vraždu s použitím autaZ vraždy spáchané autem se před Krajským soudem v Praze zpovídala 41letá Radka Horáková z Mnichovic poblíž Vlašimi na Benešovsku.Z vraždy spáchané autem se od pondělka před Krajským soudem v Praze zpovídá 41letá Radka H. z Mnichovic na Vlašimsku. Podle státního zástupce Zdeňka Čermáka loni 4. června po požití alkoholu záměrně za obcí srazila autem o tři roky mladšího muže žijícího v Praze jako bezdomovec, kterého proti vůli rodičů přivedla domů. Předtím se měli pohádat. Úmysl zabíjet ale obžalovaná odmítla.

Osudného dne prý na zahradě popíjeli pivo – přičemž přišla řeč na to, jak si muž neváží dobrého bydla; on poté odešel. Radka H. pak sedla do auta; prý si jela koupit cigarety. Když viděla muže, zamířila k němu, aby si s ním promluvila – na poslední chvíli si to však rozmyslela. Došlo ale ke střetu, muž na místě zemřel. „Špatný odhad vzdálenosti," nabídla obžalovaná soudu vysvětlení.