„S největší pravděpodobností zemřel v důsledku střelného poranění," tlumočila policejní mluvčí Andrea Zoulová předběžný závěr lékaře. Zatím vše nasvědčuje tomu, že cizí zavinění lze vyloučit. Více má prozradit pitva těla i zkoumání nalezené zbraně.

Pod mostem se našel granát. PrázdnýNašel se granát, ale riziko nehrozilo. To se ve čtvrtek ukázalo poté, co byl ve čtvrtek v půl třetí odpoledne při čistění Vltavy pod Palackého mostem nalezen ruční granát. Větší rozruch událost nevyvolala; policisté pouze omezili pochyb chodců. I tohle opatření bylo možno po necelé hodině odvolat. Pyrotechnik zjistil, že munice je nefunkční. Nešlo sice o atrapu – ovšem tělo granátu bylo prázdné: bez trhaviny.

Matku uvěznilo na balkonu její batoleDo prekérní situace se dostala 25letá žena ze Staré Boleslavi na Praze-východ. Potřebovala pomoc hasičů poté, co ji vlastní dítě uvěznilo na balkoně. Událost, kvůli níž do Benátecké ulice v minulém týdnu vyjeli hodinu před sobotním polednem hasiči i policisté, připomněla ve čtvrtek Eva Hašlová v policejní centrály pro Prahu-venkov: Východ. Když matka vyšla na balkon, její potomek zavřel dveře. Na kliku. To byl malér, protože nikdo další už v bytě nebyl. A přesvědčujte caparta, kterému ještě nebyly tři roky, aby zase otevřel! Uvězněná žena tedy zavolala na policejní tísňovou linku 158. Účinně zasáhli hasiči přizvaní ke spolupráci, kteří dveře balkonu otevřeli bez poškození. „Nikomu se nic nestalo," uzavřela Hašlová.

Čmárání po zdi bylo vlastně samostudiemVelké dílo může vzniknout, když se student umělecké školy nudí. Nebo se také může vyvinout nemilá polízanice. O jednom i druhém nás učí dějiny. Blíže k druhé variantě má situace, kterou od nedělní noci řeší policisté z Úval na Praze-východ. Tři čtvrtě hodiny po půlnoci je přivolal strážník z nedalekých Šestajovic. S tím, že chytil čmárala ničícího autobusovou zastávku.
Devětadvacetiletý muž vysvětloval, že jako student kumštu si chtěl na vnitřních prostorách čekárny vyzkoušet malířskou techniku. Noc si k tomu nevybral náhodou: dobře si uvědomoval, že se to nesmí… Umělcům se stává, že zůstanou současníky nepochopeni. A tak to také dopadlo, i když své síly uniformy z Šestajovic a Úval spojily dohromady. Honorář přišel v podobě zahájení trestního řízení, jelikož zastávkový výpravník je podezřelý z přečinu poškození cizí věci. Pokud případ skončí u soudu, v případě uznání viny může být ve hře až roční vězení.

Čtěte také: NS musí znovu řešit dovolání bývalé pražské strážnice zraněné při výcviku