Na místě se ukázalo, že svou nežádoucí pozornost věnoval nenechavec osmi automobilům, jimž vyprázdnil celkem 17 gum. Na sčítání ale došlo až poté, co strážníci podezřelého muže chytili. Dotyčný se totiž dal na útěk, sotva zmerčil blížící se hlídkový vůz. Zanedlouho byl ale dostižen a zpacifikován. Vzápětí se přihlásily dvě svědkyně, které potvrdily, že viděly, co mladík mezi parkujícími auty napáchal. Pak se k činu přiznal i on. Je podezřelý z přestupku, který se bude řešit ve správním řízení.

Nahý muž vyváděl v Letenských sadechV korunách stromů se pohyboval jako opice – a oblečený u toho byl také jako opice: úplně nahý. Tak lze shrnout počínání 26letého muže, kterého uprostřed týdne zadrželi v Letenských sadech pražští strážníci. Přivolal je svědek s tím, že z druhého břehu Vltavy pozoroval, jak mladík budí pohoršení: bez oblečení se houpal ve větvích – a dokonce onanoval.

Vysvlečený byl dotyčný ještě ve chvíli, kdy ho hlídka městské policie ve svahu vyhledala. Své počínání vysvětloval jednoduše: prostě si to chtěl zkusit. Nyní si pro změnu zkusí, jaké je to čelit následků svého počínání při projednávání přestupku ve správním řízení. To sice zrovna v úmyslu neměl, ale jeho přání v tomto případě roli nehraje.

Budu vařit mléko, tvrdil muž s rostlinami konopíCo to je rostliny, nevím; našel jsem je v kontejneru. Chci si z nich ale uvařit mléko. Tohle tvrdil pražským strážníkům muž, kterého hlídka ve středu v noci našla u křoví v Bellušově ulici ve Stodůlkách ve společnosti psa – a především s několika černými pytli na odpad, ze kterých vyčnívaly rostliny vypadající jako konopí.

To, že by byl pěstitelem marihuany, ale dotyčný odmítl. Pytle prý našel při prohrabávání odpadu – a tak se prý chtěl pokusit jejich obsah nějak zužitkovat. Tohle mu strážníci nevěřili – poskytli mu nicméně příležitost, aby svou historkou zkusil ještě přesvědčit přivolané policisty. Právě ti totiž řešení případu převzali.

Příjezd do Prahy zablokoval požár nákladu svíčekVelkou komplikací pro řidiče mířící do Prahy po „teplické" dálnici se v pátek ráno i během celého dopoledne stal noční požár návěsu kamionu na 14. kilometru. Soupravu vezoucí náklad svíček se zatím neznámých příčin zachvátily plameny 20 minut po čtvrté ranní poblíž Veltrus na Mělnicku. Nikomu – ani řidiči tahače – se nic nestalo, ale místo nehody zůstávalo neprůjezdné ještě dlouhé hodiny poté, co hasiči oheň zlikvidovali. Stále pokračovaly vyšetřovací a odklízecí práce.

Až do dopoledne zůstával smět na Prahu uzavřený a vytvořila se sedmikilometrová kolona. V hustém ranním provozu se ucpaly i objízdné trasy, na něž policisté odkláněli dopravu na 18. kilometru. Situace se nezlepšila ani poté, co policisté uvolnili průjezd levým pruhem. Kolona se sice zkrátila, ale ještě hodinu před polednem dosahovala tříkilometrové délky. Čekací doby se ale začaly poměrně rychle krátit. S omezením v místě požáru musejí motoristé počítat i nadále. V pravém pruhu totiž zůstal poškozený povrch vozovky.

Okolnosti vzniku požáru zůstávají v šetření, v jeho průběhu se bude upřesňovat i výše způsobené škody.

Po nárazu do mostu nebylo řidiči možno pomociTragickému následku dopravní nehody už ve čtvrtek vpodvečer nemohli zabránit ani hasiči, kteří se k místu havárie sjeli z Prahy, Roztok i Kladna, ani záchranáři. Muž, který na okraji metropole v Lipské ulici poblíž ruzyňského letiště naboural do mostního pilíře, zemřel přímo na místě nehody. Opodál sice přistál i vrtulník, jeho asistence už ale nebyla nic platná. Ze zcela zdemolovaného vraku hasiči museli tělo šoféra vyprošťovat pomocí hydraulického nářadí.

Okolnosti nehody zůstávají v šetření. V jeho rámci budou policisté mimo jiné mapovat, zda se zemřelý nepotýkal s nějakými problémy, které by se mohly jevit jako obtížně řešitelné. Výsledky pitvy by zase měly prozradit, zda nárazu nepředcházely akutní zdravotní komplikace, které by se mohly podepsat na schopnosti ovládat vozidlo.