Když strážníci dorazili, přihlásil se jim zraněný muž s tím, že mladík, s nímž měl slovní rozepři, mu dal ránu flaškou. Sotva uniformy obrátily svou pozornost k podezřelému, dotyčný se dal na útěk. Zakrátko byl ale dostižen a silou přiveden zpět.

Pak již mladík, u něhož bylo patrné, že má notně upito, spolupracoval; k úderu láhví se přiznal. Proč konfliktní situaci řešil právě takovýmto způsobem, nyní musí vysvětlovat i policistům.

Hlídku městské politice svědci podle jejích slov přivolali do křižovatky ulic Na Perštýně a Skořepka s tím, že je tam větší počet lidí a hrozí, že hádka přeroste ve rvačku.

Kapsářku pomohli svědci chytit dvakrát během dneHned dvakrát během jediného dne měli co do činění se stejnou kapsářkou pražští strážníci krátce poté, co se dopustila nepěkného skutku. Stalo se to v neděli, kdy první setkání zažila hlídka městské policie z Prahy 1 už dvě hodiny po půlnoci.

Na strážníky dohlížející na dění na přestupní stanici nočních tramvají v Lazarské ulici se obrátil kolemjdoucí muž s tím, že ho nedaleko, ve Vodičkově, okradla neznámá žena. Jeho slova potvrzoval i svědek – a oba muži uvedli, jak dotyčná vypadala. Právě podle popisu se ji podařilo zadržet ve Spálené ulici.

Samotné dopadení ani fakt, že s ní pak záležitost sepisovali policisté, se ale pro dotyčnou nestal dostatečným poučením. Ukázalo se to v poledne, kdy se kapesní krádeží spáchanou na Smíchově začal zabývat strážník z pátého pražského obvodu, který hlídkoval v Nádražní ulici. Oslovil ho tam zaměstnanec nedaleké restaurace s tím, že s kolegou viděli, jak na tramvajové zastánce Anděl okradla muže trojice žen. A ty ženy jsou támhle, ukázal strážníkovi.

To že jde opravdu o výtečnice, které nemají čisté svědomí, se potvrdilo hned, jakmile strážník k trojici zamířil. Podezřelé se daly na útěk. Dvě z nich strážník chytil; dostihl je v ulici Na Bělidle. V té chvíli se objevil muž, který potvrzoval: ano, tohle jsou zlodějky; právě tyhle ženy ho okradly. Podezřelé ve věku 36 a 38 let si odvezli policisté. Následně se ukázalo, že jednou z nich je žena, kterou v noci polapili strážníci z hlídkového útvaru ve Spálené.

Pohřešovaná je pryč už týdenPohřešovaná žena Alena Hrabáková.S žádostí o pomoc se v pondělí obrátili na veřejnost pražští kriminalisté, kteří od minulého pondělka pátrají po pohřešované Aleně H. Pětapadesátiletá žena odešla v neděli 31. července hodinu před polednem ze zaměstnání ve Vršovicích, ale domů už nedorazila.

Detektivové, kteří se případem zabývají, pracují s předpokladem, že žena by se mohla pohybovat po celém území metropole, konstatoval Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. „Pohřešovaná totiž inklinuje k městské hromadné dopravě – ráda cestuje různými prostředky MHD, zdržuje na zastávkách či v přilehlých parcích," konstatoval.

Přestože kriminalisté spolupracovali s dopravním podnikem, věnovali pozornost oblasti Jarova, kde asi 160 cm vysoká žena s hnědými odbarvenými vlasy bydlí, i regionu v okolí Roudnice nad