Na udané místo se hned zaměřil operátor kamerového systému – a následně navigoval kolegy z autohlídky.
Dotyčný nepředložil doklady, ale své údaje pouze nadiktoval. Kontrola v databázích pak ukázala, že nemluvil pravdu. Jakmile se to provalilo, přestal hovořit úplně. Mluvil ale muž, který předtím volal na tísňovou linku. Ukázal na přítomného s jasným obviněním: to je on; ten se před chvilkou vloupal do sousedova auta! Sedmatřicetiletý muž, kterému strážníci během čekání na policii nasadili pouta, měl u sebe spoustu zajímavých věcí. Hlídka je objevila při bezpečnostní prohlídce ke zjištění, zda není ozbrojen. V kapse bundy se našel zavírací nůž – a pak to šlo jako v bazaru: na světlo putovalo několik mobilních telefonů, navigace, power banka, nůžky, pilník na nehty i další věci. Na policejní stanici se pak ukázala nejen pravá totožnost podezřelého, ale také vyšlo najevo, že na něho byl vydán příkaz k zatčení.

Řidičce se vyvalilo kolo, které někdo povolilPachatele šokujícího útoku na auto – či přesněji na jeho posádku – který mohl mít velmi vážné následky, hledají policisté z Prahy-venkov: Západ. Kdosi neznámý povolil tři ze čtyř matek držících levé přední kolo auta značky Renault. Hrozilo velké neštěstí, konstatovala v úterý policistka Jana Dětská.
Připomněla, že na auto stojící v Chrášťanech na hlavní silnici vedle parkoviště u autobazaru se kdosi zaměřil někdy v době od 25. do 26. ledna. Naštěstí jeho čin neskončil bouračkou, ale „jen" hmotnou škodou. „Když žena s vozidlem odjela, závity povolených matek se strhly a kolo se vychýlilo," uvedla Dětská.
Škodu vzniklou poničením ráfku a náboje kola vyčíslili policisté na 10 tisíc korun. „Jednáním pachatele však mohlo dojít k vážnému zranění poškozené – či ostatních účastníků silničního provozu," zdůraznila policistka.

Mladistvý kupoval pivo kamarádům, i když sám nepilZahřešil i zapíral – a to všechno kvůli kamarádům. To bylo jednání mladistvého, který svým stejně starým společníkům obstarával pivo, ačkoli sám nekonzumoval. Odhalili to strážníci z Prahy 6, kteří se v neděli večer vydali na kontrolu restaurace v Břevnově. Všimli si dvou mladíků a dívky, u nichž podle vzhledu odhadli, že jim ještě nebylo 18 let. Kontrola dokladů to pak potvrdila: jsou 17letí.
Samotné sezení u stolu v restauračním zařízení by neznamenalo problém – oni však měli u nohou schované půllitry s pivem a účtenku. Jeden z mladíků tvrdil, že jim pití koupil jeho starší bratr – vyšlo ale najevo, že u baru byl nakupovat on sám. Barman, který si nevyžádal doklady, na místě zaplatil dvoutisícovou pokutu.
Paradoxně mladík, který nakupoval, nadýchal čistou nulu. Sám nepil; zásoboval jen své kamarády. Jeho společník nadýchal přes 0,2 promile – a společnice přes 0,3. Museli si je vyzvednout rodiče, s nákupčím hlídka vyřešila přestupek domluvou. Vyřešeno a zapomenuto ale vše ještě není – věcí se nadále budou zabývat úředníci z oddělení sociálně právní ochrany dětí.

Čtěte také: Ztracenou tašku majitel dostal zpět. Ale bez peněz