U hledaného muže se našlo kradené koloOdhalit mladíka, jehož jméno figurovalo v policejní databázi hledaných osob, se v noci na středu podařilo strážníkům z Prahy 9 při kontrole oblasti Třeboradic. Dotyčný na sebe upozornil tím, že jel na neosvětleném kole. A nebyl sám. Šlo o dvojici na kolech, muže a ženu, která měla ještě o kolečko víc: třetí bicykl vezla mezi sebou. 

Tohle strážníky zaujalo ještě víc než fakt, že kola nesvítila. Protože oba jezdci byli podezřelí ze spáchání přestupku, došlo na jejich prověřování. Ukázalo se, že muž je hledanou osobou – a také jeden z bicyklů byl na tom podobně: figuroval v databázi odcizených kol. Odkud pocházely další dva stroje, zůstává předmětem policejního šetření.

Řidič nadýchal skoro dvě promileŘidiče, který se před jízdou notně posilnil alkoholem, se ve středu krátce po půlnoci podařilo dopadnout strážníkům městské policie z Prahy 10. Pomohlo jim v tom oznámení občana hovořící o tom, že Plaňanskou ulicí projíždí bílé auto, jehož řidič je pod vlivem alkoholu, připomněla Irena Seifertová z kanceláře ředitele městské policie. Auto hlídka našla v ulici v Úžlabině, kde se řidič snažil zaparkovat. Nepopíral, že má upito. To potvrdila i dechová zkouška s výsledkem 1,78 promile.