To bylo úkolem pražských hasičů, kteří se ve dvou dnech zúčastnili výcviku v hasičském skladu: v podzemním logistickém prostoru, který svou rozlohou i složitým uspořádáním nabídl vhodné podmínky pro nácvik orientace a komunikace zakouřeném prostoru. Ve čtvrtek to připomněl vedoucí oddělení krizového řízení pražských hasičů Michal Friedrich. „Výcvikem prošlo družstvo z každé z deseti pražských stanic,“ konstatoval.

Noční požár zničil čtyři auta
Noční požár zničil čtyři auta

Mladík se nevrátil do domova mládežeZřejmě někde v hlavním městě by se podle předpokladu kriminalistů mohl zdržovat pohřešovaný 17letý učeň z Prahy-západ, který byl naposledy viděn v úterý odpoledne při schodu z domova mládeže v Jílovém u Prahy. Už se nevrátil – a ani o sobě nepodal žádnou zprávu, připomněl ve čtvrtek Zdeněk Chalupa z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Jih. Současně tlumočil žádost, s níž se policisté obracejí na veřejnost: „Veškeré poznatky k pohřešovanému přijme kterákoli policejní služebna – případně je můžete policistům sdělit prostřednictvím linky tísňového volání 158." Filip B. je hubený, měří asi 170 cm. Jeho popis připomíná černé rovné vlasy ostříhané nakrátko a hnědé oči. „Podařilo se zjistit, že měl na sobě zelené tričko, fialový svetr, fialové kraťasy v délce do půlky stehen a na nohou světle hnědé boty. U sebe by mohl mít černou sportovní tašku," uvedl Chalupa.Mladík se nevrátil do domova mládežeZdroj: Policie ČR

Řidičku se zákazem poznala hlídka podle tvářeBýt pro strážníky známou postavou se nevyplatilo ženě za volantem auta, kterého si ve středu večer všimla v Breitcetlově ulici hlídka městské policie z Prahy 14 mapující dění na Černém Mostě. A její členové o řidičce věděli, že má uložený zákaz řízení. Když o chvíli později potkali její auto v ulici Generála Janouška, došlo na kontrolu, která podezření potvrdila: ženě byl skutečně pravomocně vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Jako podezřelá ze spáchání trestného činu skončila v rukou policie.

I záchranáři, kteří pomáhali jednomu pacientovi, museli v pondělí zasahovat v Revoluční ulici v centru metropole, kde se necelé čtyři hodiny po poledni střetla tramvaj s osobním autem.
KRIMI MIX: Střet tramvaje s autem se neobešel bez zranění

Cizinec, který byl okraden, nakonec skončil v policejní celeNemile překvapen byl 54letý cizinec, který policistům z Brandýsa nad Labem na Praze-východ ohlásil, že byl okraden – a nakonec v cele skončil on sám. Policisty přivolal do jedné z brandýských ubytoven s tím, že když společně se spolubydlícím odcházeli na noční směnu, zanechal na pokoji své věci – a při návratu chyběly předměty na více než deset tisíc korun. Ukázalo se však, že i okradený se v minulosti dostal do křížku se zákonem – a ještě nebyl potrestán. Byť to bylo v cizím státě, putoval do cely. „Byl na něho vydán evropský zatýkací rozkaz," vysvětlila policistka Eva Hašlová.

Obce i města využívají čím dál častěji ke své prezentaci facebook.
KRIMI MIX: Policie osloví lidi přes sociální sítě

Nezvaný host vyzrál na kamery s pomocí latěNejenom překonal oplocení, ale také pomocí latě odklonil bezpečnostní kamery. To zatím vědí policisté z Mníšku pod Brdy o dosud neznámém pachateli, který se vloupal do benzinky v Jílovišti na Praze-západ a pořádně se napakoval. Když násilně vnikl do stavební buňky, určené pro prodej LPG a zboží, pobral cigarety a alkohol. 

„To mu zřejmě nestačilo, proto vypáčil plastové okno, vnikl do kanceláře a odcizil počítačovou soupravu a kovové mince uložené v plastové dóze," připomněla policistka Jana Dětská. Škoda se podle jejích slov vyšplhala na 77 tisíc korun. Policisté z Mníšku uvítají postřehy svědků, kteří si před 19. červnem všimli v okolí pumpy podezřelé osoby či vozidla. Lze je navštívit osobně, zavolat na telefonní číslo 974 882 720 nebo využít bezplatnou linku 158, připomněla Dětská.