Vše začalo hodinu před polednem v zúžení na Poděbradské ulici, kde 31letý řidič BMW X5 údajně udělal „myšku“ šoférovi Audi Q7. Tak to alespoň muž a audiny následně nahlásil. Následovala gestikulace a pokřikování přes okénka, načež měl muž z bavoráku vytáhnout pistoli a vystřelit. Ten to však popírá: trvá na tom, že pistoli – měl u sebe zbraň na kuličky s plynovou bombičkou – během slovního sporu jen držel v ruce. Nevystřelil.

Ilustrační foto.
Střelci z Klánovického lesa soud vyměřil 25 let

Řidiče vytáhli silou

Třiačtyřicetiletý řidič audi ale trvá na svém: byl zasažen. Posléze mu ostatně lékaři ošetřovali zranění nad okem, kde projektil uvízl v kůži. Co se stalo, ihned hlásil na linku 158 – přičemž hlásil, že střelcovou auto pronásleduje ve směru na Černý Most. Bavorák policisté dostihli až na pátém kilometru dálnice D11. Řidiče z auta vytáhli silou, protože na výzvy k vystoupení nereagoval.

Policie
Ženu napadl partner, v cele skončila ona

Policisté z oddělení v Kyjích zahájili stíhání hned pro několik trestných činů: výtržnictví, nebezpečné vyhrožování a ublížení na zdraví. „V případě prokázání viny a odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ připomněl Daněk. Policisté, kteří stále zjišťují, za jakých okolností se událost odehrála, by uvítali svědectví každého, kdo incident viděl. Svědci se mohou zastavit na policejní služebně v Kyjích – nebo se ozvat prostřednictvím linky 158.

Policistům ujížděl muž, který si před jízdou dopřál pervitinMarně ujíždět a pak i utíkat se policistům ze Strašnic snažil 40letý řidič pod vlivem pervitinu. O okolnostech středeční honičky informoval ve čtvrtek Jan Daněk z ředitelství pražské policie. Policisté si podle jeho slov v křižovatce ulic V Rybníčkách a Dobročovická všimli muže, o kterém z minulosti věděli, že je uživatelem drog – a tak ho chtěli zastavit a zkontrolovat. Dotyčný byl ale proti.

Dupl na plyn a ujížděl až do ulice Donattelova, kde z auta vyběhl a dál pokračoval po svých. Byl to ovšem běh na krátkou trať: zastavil se asi po sto metrech. Následně drogový test potvrdil prvotní podezření: ukázalo se, že je skutečně pod vlivem návykové látky. Sám pak přiznal, že si nedlouho před jízdou aplikoval pervitin.

Za smrtí na přechodu byl nejspíš přílišný spěchTragédii na přejezdu poblíž železniční stanice Praha-Kolovraty prošetřují od čtvrtečního dopoledne policisté z Uhříněvsi. Jejich prvotní zjištění napovídá, že 43letý muž, který 70 minut před polednem zemřel po střetu s vlakem, zřejmě příliš spěchal. Chodec vstoupil těsně před přijíždějící vlak – nejspíš v domnění, je ještě stačí přeběhnout