Pomoc pro manžela, kterého postihly vážné zdravotní problémy, žádala podle jejích slov 55letá žena. Na místo, kde se už vše, co bylo v jejích silách, snažila dělat dcera muže v bezvědomí, dorazili policisté během pěti minut.

Požár v pražské Krči.
KRIMI MIX: Noční požár zničil útočiště bezdomovců v Krči

Na pracoviště v Praze ho převáželi záchranáři 

A hned uplatnili chytrou elektronickou krabičku, kterou pro podobné případy vozí s sebou v autě. „Přístroj automaticky vyhodnotil stav pacienta a několikrát vyslal výboj, čímž došlo k obnovení životních funkcí,“ připomněla Hašlová. S dodatkem, že během pár minut se na místě objevili také zdravotníci, kteří péči o pacienta převzali.
Na specializované pracoviště v Praze už ho převáželi záchranáři – nicméně Hašlová připomíná počátek dramatu: „Muž byl stabilizován a nyní je v rukou odborníků díky profesionálnímu prvotnímu zákroku brandýských policistů. Díky zákroku Marka Komendy a Martina Moučky.“

Sprejeři.
KRIMI MIX: Sprejování mladík doznal hned poté, co prohrál běžecký závod

Požár chaty spolykal dva a půl milionu korun  
Škody dosahující 2,5 milionu korun napáchal v noci na pondělí požár, který poničil chatu v posázavské rekreační oblasti u Stříbrné Skalice na pomezí Prahy-východ a Kolínska. Hasičům, kteří se k ohni začali sjíždět hodinu před půlnocí, zkomplikoval práci náročný terén. Dokonce neumožnil využít k hašení výškovou techniku, kterou se v okolí hořící chaty nepodařilo bezpečně ustavit. Během zásahu hasiči z hořící chaty vynesli tři desetikilogramové propan-butanové láhve; museli také rozebírat konstrukci střechy.Ničivý požár, který naštěstí nikomu neublížil, měla na svědomí závada na elektroinstalaci. Uchránit se hasičům podařilo hodnoty vyčíslené na 1,5 milionu korun.

Požáry v Praze
KRIMI MIX: Kvůli ohni muselo z postelí 24 lidí, třem pomáhali záchranáři

Kolem Prahy jezdili řidiči, kteří za volantem neměli co dělat  
Hned několik hříšníků, kteří v blízkém okolí metropole usedli za volant ve stavu, kdy na sedadle řidiče neměli co pohledávat, odhalili během víkendu příslušníci územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Jih. V pondělí o tom informoval policista Zdeněk Chalupa. Dvakrát spadla klec během soboty – a dvakrát v neděli. Poprvé se tak stalo v Říčanské ulici v Jesenici, kde policisté v sobotu hodinu po půlnoci odhalili 21letého řidiče octavie. Nadýchal přes 1,5 promile. Přesně totéž se dá říci i o druhém sobotním případu – ovšem s tím rozdílem, že 43letého řidič Fordu Transit kontrolovali říčanští policisté hodinu před půlnocí, a to v Babicích. V obou případech může být ve hře nejen peněžitý trest a zákaz činnosti, ale v případě odsouzení hrozí také až roční pobyt ve vězení. Jen jako přestupek se ve správním řízení bude projednávat počínání 39letého šoféra citroënu, kterého v neděli dvě hodiny před polednem policisté z Kamenice zastavili ke kontrole v Mirošovicích. Nadýchal méně než jedno promile – a nepřesáhl tudíž hranici odlišující přestupkové jednání od spáchání trestného činu. Jednání soudu, kde mu navíc může hrozit až tříletý trest, se naopak nevyhne 42letý muž, jehož Ford Focus hlídka z Jílového zastavila 20 minut před polednem na místní komunikaci nedaleko chatové osady v Kamenném Přívoze. „Při následné kontrole a dotazem v příslušných evidencích policistů zjistili, že řídil automobil, ačkoliv mu byla tato činnost zakázána,“ osvětlil problém Chalupa.