Muže bez řidičáku, který seděl za volantem stříbřitého volva nesoucího označení Taxi nelegálně, a navíc mu vyšel pozitivně orientační test na drogy, dopadli v úterý odpoledne pražští policisté. Při běžné silniční kontrole, když vůz hlídka zastavila v křižovatce ulic Wenzigova a Legerova. Ukázalo se, že muž za volantem toho bude mít hodně k vysvětlování.
Pro policii ovšem není postavou neznámou. Jeho hříchy se řešily už v minulosti. Nyní mu policisté předali dřívější správní rozhodnutí o zákazu řízení motorových vozidel, jehož převzetí se dosud dotyčný vyhýbal tím, že dlouhodobě nepřebíral poštu. Ukázalo se navíc, že ani dřívější polízanice ho nepřiměly změnit své chování, jestliže řídil bez papírů – a podle výsledků testu zřejmě navíc pod vlivem pervitinu.

Agresivní ženu potřebující pomoc už policie nehledáPátrání po 41leté ženě s psychickým onemocněním, která v pondělí nedojela z chráněného bydlení v Praze 9 do terapeutické dílny v Praze 7 (přičemž hrozilo, že bez užívání léků se může chovat útočně ke svému okolí) ukončila pražská policie. Informace o jejím pohřešování již byla vyřazena z internetové databáze pohřešovaných osob.

Čtěte také: Řidiče, kteří popili, prozradila jejich jízda