Ochotu spolupracovat se strážníky muž nejevil: na výzvu k předložení dokladů nereagoval – a pokoušel se odejít. Když padlo rozhodnutí, že kvůli zjištění totožnosti bude předveden na služebnu policie, přešel do ofenzívy. „Hlídku napadl údery pěstí a kopy, přičemž poškodil služební fotoaparát,“ konstatoval Čihák. Převozu na policejní stanici se dotyčný stejně nevyhnul – putoval tam ale v poutech, a navíc jako podezřelý ze spáchání trestného činu.

Hledaný muž.
Ve vězení postrádají muže, kterého láká svět celebrit

Malá oslava na hřišti bude mít velkou úřednickou dohruBezmála jedno promile nadýchal mladík mladší 18 let, kterého v pátek v noci kontrolovali strážníci z Prahy 6 poté, co byli kvůli rušení nočního klidu přivoláni na dětské hřiště v ulici U Valu. Přiznal, že napít mu dal již plnoletý kamarád, který byl na hřišti s ním. Ten přikývl: ano; tak to opravdu bylo. Protože slaví narozeniny, koupil pití na benzince – a kamaráda chtěl pohostit. Podle jeho představ se ovšem oslava nevyvíjela: na místě padla pokuta pokuta za konzumaci alkoholu v místech, kde je to zakázáno. Což ovšem zdaleka nebyl konec, naznačují sobotní informace Jana Čiháka z centrály městské policie. „Mladík byl předán zákonnému zástupci a jeho chováním se budou zabývat pracovníci sociálního odboru. Plnoletý kamarád, který mu alkohol podal, se bude za své jednání zodpovídat úředníkům správního orgánu,“ uvedl Čihák.

Ilustrační foto.
Podivný odjezd prozradil muže, který měl upito

Pátrání po autě ukradeném v Německu skončilo, klec spadla v Hostivaři Policejní akce, která začala v německém Hesensku, skončila před sobotním polednem v ulici K Horkám v pražské Hostivaři. Právě tam byl zadržen Polák podezřelý z podílu na krádeži luxusního auta, odcizeného právě v Hesensku. Ve chvíli, kdy se podezřelý snažil ujet policistům z pohotovostní motorizované jednotky, naboural ve Švehlově ulici Hondu CRV stojící před semaforem, jíž odřel levý bok. Událost zůstává v šetření dopravní policie jako běžná dopravní nehoda. Ujíždějící uprchlík, o kterého se zajímají kriminalisté, pak musel zastavit kvůli proražené levé přední pneumatice. První informace o ujíždějícím kradeném voze značky Porsche pražská policie obdržela od německých kolegů krátce před desátou dopolene. Už o hodinu později si tohoto auta všimli ve Švehlově ulici příslušníci pohotovostní motorizované jednotky, připomněla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Marná snaha o jeho zastavení rozpoutala krátkou honičku – přičemž pronásledování skončilo zadržením řidiče v ulici K Horkám. „Třicetiletý cizinec se na výzvu policistů podrobil orientační dechové zkoušce a testu na přítomnost omamných a psychotropních látek – s negativním výsledkem,“ uvedla Zoulová. Připomněla, že případ dál řeší místně příslušní policisté společně s kriminalisty, kteří budou úzce spolupracovat s německými kolegy. Auto – které si ovšem vyžádá několik oprav – bude vráceno majiteli.

Poničené vozidlo.
Aby ranila přítele, ublížila žena jeho autu

Pobodání při partnerském konfliktu skončilo smrtí Úmrtím navzdory tomu, že se zdravotničtí záchranáři snažili dělat vše, co bylo v jejich silách, skončila v sobotu potyčka v Hloubětíně. K železničnímu tunelu v Českobrodské ulici byli zdravotníci i policisté přivoláni krátce po třetí odpoledne. Našli tam staršího muže s bodným poraněním, kterého se bohužel zachránit nepodařilo, a skupinu osob včetně podezřelé ženy. Čtyřiašedesátiletá žena byla již v noci na neděli obviněna z vraždy. Další lidé z komunity bezdomovců, kteří byli na místě, figurují v roli svědků. Přesto kriminalisté hned na začátku narazili na problém: zatím neznají jméno oběti - a pouze tuší, avšak nevědí s jistotou, že se mohlo jednat o cizince. „Ověření totožnosti komplikuje absence dokladů a samotný fakt, že se muž pohyboval mezi osobami bez přístřeší,“ konstatovala v neděli policejní mluvčí Andrea Zoulová.