Případ se odehrál začátkem listopadu v jednom z obchodů v nákupním centru na pražském Chodově krátce před zavírací dobou. Kamery zachytily dva podezřelé, z nichž jeden zabavil prodavačku dotazy na vystavené zboží a druhý mezi tím vlezl do zadní místnosti obchodu, kde odcizil tři obálky s eury a českými korunami v hodnotě téměř 40 tisíc korun.

Zdroj: Policie ČR

"Podezřelý muž, který odvedl pozornost prodavačky, byl menší podsadité postavy s vypouklým břichem ve zdánlivém věku kolem 45 let. Měl černé vlasy nakrátko s patkou do čela, knír s bradkou, na tváři strniště, lehce snědou pleť a působil východním nebo arabským vzezřením. Podle prodavačky nemluvil česky ani anglicky, ale spíš arabsky," uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Jak jsme žili v Československu. Chodov.
Jak jsme žili v Československu. Tento týden na Chodově

Druhý podezřelý byl středně vysoký, štíhlý až hubený muž ve věku okolo 30 let.  Měl černé nagelované krátké vlasy, oholenou tvář, nápadně plochý vrchol hlavy a nevýraznou prohlubeň mezi čelem a kořenem nosu. Měl lehce snědou pleť a působil východním nebo arabským vzezřením.

Hasiči a záchranáři zasahovali 20. ledna 2018 při požáru hotelu Eurostars v Praze
Za tragickým požárem hotelu v Praze stojí neznámý člověk

"Vzhledem ke způsobu provedení krádeže se domníváme, že toto není jediný případ, který mají muži na svědomí. Žádáme každého, kdo podezřelé poznává, ať se ozve na linku 158. Zpozornit by ale měli i obchodníci, kteří mohli být touto dvojící také okradeni a také se ozvat na linku tísňového volání s informacemi k dalším případům," požádal Daněk veřejnost o spolupráci.

Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Hledaný muž.
Nůž na koberce lanko nepřeřízne, zjistil lupič. Přesto zmizel s drahým telefonem