Dotyčného, jemuž nelze upřít zlodějské dovednosti, totiž při činu zachytila bezpečnostní kamera - a ve čtvrtek policisté záznam zveřejnili. Žádají o pomoc každého, kdo by podezřelého na záběrech poznal. Pomozte zloděje vypátrat, vyzvala Hana Jeřábková z ředitelství pražské policie, podle jejíchž slov jsou informace k hledané osobě vítány na lince 158 nebo na kterékoli policejní služebně.

Neznámý muž v odhadovaném věku kolem 30 let se v kavárně objevil krátce po páté odpolední. Rozhlédl se po provozovně - načež se posadil k neobsazenému stolu. A hned se postil do akce: pravou nohou si pomalu začal přisouvat batoh, který žena sedící u vedlejšího stolu měla položený na zemi.

Jakmile měl zavazadlo na dosah, nenápadně je popadl a spěšně s ním odešel. „Celou dobu si počínal velmi sofistikovaně, a to až do té míry, že si jeho jednání nevšimla ani kamarádka okradené, která měla tašku celou dobu na očích," poznamenala Jeřábková.

Policisté znají popis

Podle kamerového záznamu kriminalisté vědí, že hledají štíhlého muže vysokého přes 180 cm, který měl nakrátko ostříhané tmavé vlasy a na tváři několikadenní strniště. Na sobě měl černé triko s dlouhým rukávem, modré kalhoty a delší bundu či plášť v khaki odstínu.

Pokud se podaří odhalit totožnost hledaného muže a čin mu prokázat, v případě odsouzení by za krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku mohl vyfasovat až dva roky.