Popadl pak psa, který s ním cestoval v autě, a z místa utekl. Na policii se přišel přihlásit až večer – se 16hodinovým odstupem. V té době byl střízlivý a negativně vyšel také test na drogy.

V procesu s Markem Půčkem, kterému Obvodního soudu pro Prahu 2 vyměřil trest za usmrcení z nedbalosti v trvání sedmi let, následně letos v dubu zmírněný odvolacím senátem pražského městského soudu na šest let odnětí svobody (a podle pravomocného verdiktu Půček navíc nesmí po dalších deset roků usednout za volant), vypovídala řada svědků.

Podle serveru Lidovky.cz, který na věc nyní upozornil, jsou zřejmě stíháni Půčkovi kamarádi, kteří vypovídali v jeho prospěch o jeho chování před jízdou; tedy během oslavy. Tvrzení, že během noci nepil alkohol, ale vylučují položky na účtu, svědectví personálu, kamerový záznam z restaurace i postřehy policistů, kteří oslavence nedlouho před nehodou našli spát na chodníku. Kamerový záznam navíc dává tušit, že k dispozici parta zřejmě měla i kokain.

O tom, že měl Půček notně upito, oba soudy nepochybovaly – a už v průběhu procesu dostala policie podnět k prověření výpovědí těch svědků, kteří tvrdili opak.

Čtěte také: Trest za smrtelnou nehodu řidiči zmírnili na šest let