Případem, v němž podle obžaloby figurují úplatky spojené s manipulací s krajskými zakázkami na rekonstrukci zámku v Buštěhradu, budování hostivického gymnázia a modernizaci některých nemocnic.

Aktuálně přehrávané odposlechy se točí kolem jedné z obžalovaných, někdejší ředitelky kladenské nemocnice Kateřiny Pancové, která údajně zastávala jednu z organizátorských rolí. Z policejních nahrávek má vyplývat snaha Pancové převzít první splátku „provize" ve své kanceláři, která je bezpečná a má i zadní vchod. Debatovalo se přitom třeba i o variantě schůzky v jistém pražském hotelu, kde by se dva manažeři stavebních firem ubytovali v sousedních pokojích a získali by tak dvě vstupní karty, z nichž jednu by poskytli Pancové, která by tak mohla vjet do podzemních garáží a nepozorovaně se dostat až nahoru, aniž by musela projít recepcí; ředitelka ale měla trvat na transakci své kanceláři.

Tak alespoň soudu vysvětlila svůj rozhovor jediná spolupracující obviněná, manažerka stavební firmy Ivana Salačová. Ta také znovu potvrdila své dřívější slova, že platila část „provize" za získání zakázky na gymnázium, i když její společnost výběrové řízení nevyhrála. Stejně se na pracích podílela, protože měla dohodu o spolupráci s firmou dalšího z obžalovaných.

Projednávání případu má pokračovat nejméně do února.