Pokud se muže, který si hrozbami vynutil vydání pětistovky, podaří dopadnout a čin mu prokázat, u soudu by mohl dostat poukázku až na desetiletý pobyt se zaopatřeným bydlením a stravou.

Muži, kterého si mezi nakupujícími vyhlédl, pohrozil pachatel zcela jednoznačně. „Dej mi prachy, jinak tě prostě zabiju. Je mi to jedno, protože jsem na drogách. Mám u sebe nůž – a když mi nedáš prachy, tak tě zabiju!" cituje jeho slova policejní protokol. Když lupič dostal pět stovek, odešel neznámo kam.

Policisté hledají i svědka

Policisté nyní hledají nejen podezřelého mladíka, ale pátrají také po jeho vrstevníkovi. Ten v případu figuruje jako svědek. „Prováděným prošetřováním policisté zajistili záběry z bezpečnostní kamery, na kterých je podezřelý zachycen společně se svědkem události," objasnil Daněk souvislosti. I s druhým mužem, který neloupil, by kriminalisté rádi hovořili.

Fotografie pořízené z kamerových záběrů policisté v pátek zveřejnili a uvítali by pomoc veřejnosti. „V případě, že některého z mladíků poznáváte, kontaktujte linku 158," vyzval Daněk.

Kriminalisté pátrají po podezřelém z loupeže v obchodním centru na Pankráci.

Policie pátrá po dvou mužích v tmavémPopis podezřelého: muž ve věku 23 až 27 let, vysoký 170 až 174 cm, normální postavy. Měl kudrnaté tmavé vlasy o délce přibližně 5 cm a světlý obličej bez vousů. Na sobě měl tmavou bundu s dlouhým rukávem, kraťasy a na nohou tmavé tenisky. Mluvil plynule česky bez přízvuku.

Popis svědka: štíhlý muž ve věku mezi 20 až 25 lety, vysoký přibližně 175 cm, který měl 5 cm dlouhé tmavé vlasy. Na sobě měl tmavou bundu se zeleným sedlem, tmavé kalhoty a na zádech nesl tmavý batoh.