Tehdy před půl čtvrté odpoledne vytlačil balkonové dveře přízemního bytu v Tupolevově ulici, vnikl dovnitř, přes obývací pokoj přešel do ložnice, kde sebral vysokou finanční částku v hotovosti - v českých korunách převyšuje způsobená škoda půl milionu - a bezprostředně poté rychle zmizel.

To vědí detektivové zcela přesně; mají také informace, jak podezřelý vypadá. Vše je totiž zachyceno na kamerovém záznamu, uvedla ve středu Jana Rösslerová z ředitelství pražské policie. „Majitelka bytu měla v kuchyni umístěnou bezpečnostní kameru, která snímá i obývací pokoj," vysvětlila.

Prozatím neznámému muži, který se po svém dopadení bude zpovídat z krádeže a porušování domovní svobody, hrozí v případě odsouzení až osm let vězení. Nejdřív je ho ale třeba najít. Kriminalisté ve středu zveřejnili záběry z místa činu a požádali veřejnost o pomoc. „Jakékoliv informace k totožnosti hledaného mladíka, jeho pohybu nebo pobytu, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně policie," připomněla Rösslerová známé telefonní číslo.

Dosti malý muž Hledanou osobou je muž střední postavy v odhadovaném věku mezi 20 a 30 lety, vysoký asi 165 centimetrů. Má krátké hnědé vlasy, byl hladce oholený a opálený. Na sobě měl černé triko s barevným potiskem v podobě žlutých, oranžových a modrých kostek a krátké kalhoty se čtverci bílé, modré a žluté barvy. Na nohou měl bílou sportovní obuv s černými pruhy značky Adidas.