Událost se stala 16. února letošního roku v Dejvické ulici. Chvilku před šestnáctou hodinou vyjížděli policisté spolu s kriminalisty do pobočky jedné z bank, kde došlo k loupeži. Podle oznámení přišel do provozovny mladý muž, který přistoupil k přepážce a podal zaměstnankyni lísteček s textem „Dej mi všechny peníze“.

Zdroj: Policie ČR

"Svůj psaný požadavek navíc zdůraznil položením balíčku na přepážku s tím, že je to bomba. Žena za přepážkou se výhružky zalekla a v obavě o svůj život lupiči vydala několik desítek tisíc korun. Ten pak s lupem urychleně banku opustil, ale ´bombu´ na místě ponechal," informoval tehdy mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Policejní razie proti dealerům drog v centru Prahy.
Policie uskutečnila v centru Prahy zátah na drogové dealery. Pomáhali jí i psi

Pyrotechnik, který se na místo události neprodleně po přepadení dostavil, naštěstí konstatoval, že se nejedná o trhavinu ale o atrapu.

Policii se bohužel stále nedaří odhalit mladíkovu totožnost. Muži je dvacet až dvacet pět let, je štíhlé vysoké postavy a měří 175 až 180 centimetrů. "Prohlédněte si pozorně, prosím, tvář muže, který má přepadení banky na svědomí. Pokud je Vám povědomý, znáte jeho totožnost nebo víte, kde by se mohl zdržovat či nacházet, kontaktujte linku tísňového volání 158," požádal opět o pomoc veřejnost Rybanský.

Festival světla Signal 2018 v Praze.
Signal festival viděly stovky tisíc lidí. Vrátí se příští rok znovu do Karlína?