„Přepadl prý hernu na černém Mostě a chce do vězení,“ tlumočila ve středu Rösslerová slova, která zazněla v sobotu 24. března kolem deváté večer. Policisté pak zjistili, že tento muž již figuruje v databázi hledaných osob.

Přání se dotyčnému splnilo. Nyní je ve vazbě a čeká na to, až po dokončení šetření dospěje jeho kauza k soudu. Čtyřiatřicetiletý podezřelý toho ale má na svědomí víc. Podle kriminalistů neloupil jednou, ale hned dvakrát – a ještě předtím se nerozpakoval ukrást peníze vlastnímu bratrovi. Invalidnímu! Sám se přiznal k tomu, že 24. února zašel sourozence navštívit – a v nestřeženém okamžiku mu sebral téměř sedm tisíc korun.

Podstatně víc se napakoval během loupeží. Kriminalisté jsou přesvědčeni, že má na svědomí dvě přepadení, provedená prakticky totožným způsobem. Nejprve udeřil 15. března kolem deváté ráno v herně v ulici U Libeňského pivovaru na Praze 8 – a přesně o týden později v herně na Chlumecké ulici v Praze 9. V obou případech se oháněl zbraní. Namířenou hlavní – o níž v té chvíli nemohl nikdo tušit, že jde jen o atrapu – zahnal barmanky na toalety, kde je zamkl, a pak mohl v klidu odejít s kořistí. Přesto na Černém Mostě podle vlastních slov pospíchal z místa činu tak, že z makety pistole vytratil zásobník. Celkem si lupič odnesl čtyřicet tisíc korun a mobilní telefon.

Vyšetřovatelé konstatovali, že zadržený není v lupičském oboru nováčkem. Za loupeže už seděl v kriminále, odkud se vrátil loni. Obrodní soud pro Prahu 9 ho poslal za mříže na sedm let – zjevně se ale pachatel ve výkonu trestu nenapravil.