Už v šatně si vyhlíží svoji oběť, uvedl v úterý na adresu muže, jehož totožnost policisté znají, ale nemají informace o místu pobytu, Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie.

Bazény, sauny a fitcentra po celé metropoli. To je prostředí, v němý se podle zjištění kriminalistů I. obvodu pražské policie pohybuje 34letý Petr N.„Poté se převléká – a své věci ukládá do šatní skříňky, která je nedaleko skříňky následně poškozeného. Potom se hledaný jde v klidu vykoupat do bazénu, zušlechtit své tělo do sauny či zocelit svaly činkami; to podle toho, které ze zařízení právě navštíví. Později ale udělá vše pro to, aby byl v šatně dřív než oběť. V klidu se převlékne – a v nestřeženém okamžiku se vloupe do skříňky poškozeného," přiblížil Hulan dosavadní poznatky. Podezřelý podle jeho slov sebere vše, co se dá zpeněžit – a pochopitelně také hotovost a platební karty.

Od konce loňského listopadu do letošního března zaznamenali kriminalisté dvanáct případů s celkovou škodou spočtenou na 60 tisíc korun.

Stíhán byl muž již osmkrát

Tím, že svou pouť po rozmanitých pražských zařízeních hledaný muž nezačal dřív než 30. listopadu, si jsou detektivové jisti. Jen o den dříve byl totiž propuštěn z vězení, kde nepobýval poprvé; za majetkovou trestnou činnost byl stíhán už osmkrát. A před policisty se netajil tím, že bude pokračovat – když ho s jeho trestním rejstříkem stejně nikdo nezaměstná…

Jakékoli informace o muži, který v minulosti během pauz mezi pobyty za mřížemi přebýval u náhodných známých nebo na ubytovnách, přivítají policisté na bezplatné lince 158. Ozvat se mohou i lidé, kteří byli naznačeným způsobem okradeni – a věc dosud neoznámili.