Situace sice vypadala dramaticky, ale muž bez jakéhokoli otálení uposlechl policejní výzvy, zbraň odhodil, lehl si na zem a nechal se zadržet.

Zdroj: Policie ČR

"Policisté pak zjistili, že podezřelý ještě před zadržením vběhl na recepci nedalekého hotelu, kde máchal půlmetrovou mačetou, přistoupil k recepčnímu pultu a začal vulgárně křičet, kde jsou ubytovaní hosté. Pak mačetou seknul do pultu, čímž udělal 3 cm hluboký a 5 cm široký zásek. Při odchodu mačetou ještě udeřil do betonového sloupu v atriu, kde způsobil odštípnutí omítky a zásek v hloubce 5 centimetrů," informoval mluvčí pražské policie Jan Daněk.

V autobusu MHD se střílelo
Vražda v MHD? Jen jsem mu chtěl vzít zbraň, hájí se Lotyš. Pak musel na záchod

Zadržený čtyřiatřicetiletý muž se na místě podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní s výsledkem víc než 2,5 promile alkoholu. Po vystřízlivění si vyslechl sdělení podezření pro trestný čin výtržnictví. Případ je zpracováván ve zkráceném čtrnáctidenním přípravném řízení.

"Při výslechu muž uvedl, že se vracel z fotbalového zápasu, kde byl jako fanoušek. V autobuse ho pak atakovali fanoušci druhého týmu, kteří mu údajně sebrali šálu, což ho rozčílilo. V domnění, že muži bydlí v hotelu nedaleko zastávky, kde vystoupili, tak si zašel domů pro mačetu, aby se domohl spravedlnosti. Dál uvedl, že svého jednání lituje, nikomu nechtěl ublížit a je ochotný vzniklou škodu uhradit," uzavřel Daněk.

Při dopravní nehodě na Říčansku uhořel řidič mustangu.
Mustang po střetu s kamionem začal hořet. Zaklíněného řidiče už nezachránili