„Upozornění pro hlídku Policie ČR. V prostorách stanice došlo ke krádeži kamery průmyslové televize. Zajistěte střežení výstupu ze stanice a kontrolu všech kamer," znělo z reproduktorů čtvrt hodiny po deváté. Nečekaná slova nezůstala bez odezvy. „Myslel jsem, že pokyny se policajtům dávají spíš vysílačkou," pronesl překvapeně k lidem v okolí muž, který tuhle zprávu vyslechl na eskalátoru.

Čtěte také: Tramvaje se zpozdily kvůli prázdnému kufříku

Po zloději policisté nepátrali 

Stejného mínění je i Jan Daněk z ředitelství pražské policie. „Že by někdo dával úkoly, co má policie dělat, pomocí rozhlasu? To se mi nezdá," konstatoval. Přesto pro Deník zjišťoval, zda se pachatele krádeže podařilo dopadnout.

Odpověď nezněla ani ano, ani ne. Po tomhle zloději policisté vůbec nepátrali. „Nemám žádnou informaci, že bychom něco takového řešili – a ani kolegové, kteří mají na starosti metro, o ničem podobném nevědí," konstatoval. Policisté z místního oddělení ale měli tip: v metru se zrovna opravují hlásiče.

Ve stanici probíhala změna rozhlasových ústředen 

Trefa do černého, naznačují informace Anety Řehkové z dopravního podniku. „Ve stanici Karlovo náměstí probíhala výměna rozhlasových ústředen. Chybné hlášení vzniklo v rámci této plánované opravy a přepojování rozhlasové ústředny staničního rozhlasu," vysvětlila. I ona potvrdila slova policie: žádná kamera odcizena nebyla. Ani jediné slovo z hlášení tedy nebylo pravdivé. Do apríla je ještě vcelku daleko. Soudě ale podle rozhlížení zvědavců, nachytat se už ve středu podařilo hezkou řádku lidí…