Stejně jako on skončili v rukou policie také dva muži, kteří již v úterý v noci zvolili zcela jinou taktiku: dechovou zkoušku odmítli. Poprvé se to stalo poté, co strážníci z Prahy 7 zastavili mladého šoféra, jenž z ulice U Pergamenky do Vrbenského projel na červenou. Dýchat odmítl – ovšem podle Čihákových slov byl zjevně opilý, vrávoral a byl z něj silně cítit alkohol.

Muž se prý šel do auta jen vyspat

O hodinu později se pak svědky podobných scén stali také strážníci z Prahy 1. Ti ovšem problémového muže zmerčili dřív, než se vůbec posadil za volant. Zjevně podnapilý muž vrávoravě kráčící ulicí Ve Smečkách přišel k autu a nastoupil dovnitř. V té chvíli strážníci varovně zvedli prst: v tomhle stavu řídit nemůže. Odpověď zněla, že nic takového dotyčný ani nemá v úmyslu: prý se jen jde do auta vyspat.

Co si o pravdivosti těchto slov myslí, nedali členové hlídky najevo – je ovšem pravda, že je nijak zvlášť nepřekvapilo, když už po několika minutách uviděli toto auto v pohybu. Jelo směrem k Žitné ulici. Tam strážníci vůz zastavili a s mužem za volantem dali řeč podruhé. Když ho však vyzvali k provedení orientační dechové zkoušky, setkali se s důrazným odmítnutím.

Čtěte také: Nehod v Praze přibylo, smrtelných následků je méně