Dotyčný neměl sebemenší tušení, že v té chvíli už je pod dohledem kriminalistů – a když se proti němu vyřítili příslušníci zásahové jednotky cizinecké policie, přizvaní na pomoc, nezmohl se na odpor. Po provedení základních vyšetřovacích úkonů putoval do cely na Pankráci.

Zadržený Zdeněk Grossert (který ale dlouhodobě unikal odhalení pod falešnými identitami, takže střídal zcela odlišná jména, místa pobytu a měnil i svou podobu) se podle policie v minulosti dopustil falšování dokladů, podvodu s půlmilionovou škodou, ale i zločinů násilného charakteru včetně dvoumilionové loupeže. To jsou ovšem skutky, kvůli nimž ho policisté dlouhodobě hledali. Detektivové kriminálky předpokládají, že ve skutečnosti toho může mít na svědomí podstatně víc – trestnou činností si totiž nejspíš opatřoval prostředky i pro svůj život na útěku.

Vyšetřovatelé přivítají, pokud se jim prostřednictvím linky 158 ozvou svědci, jejichž poznatky by při odhalování případné trestné činnosti zadrženého páchané v posledních letech mohly pomoci. Zatím vědí, že vedle vlastního jména používal i několik dalších identit – vystupoval jako Jan Jeleňák, Tomáš Šrubař, Zdeněk Zeman – a dokonce i Saffet Muslimovič.