"Dražební jednání se sice uskutečnilo, ale bylo ukončeno. Další vývoj bude takový, že exekutor nařídí novou dražbu, kde stanoví nižší cenu," řekl Sahula.

Předmětem dražby byla vila v Karlštejnské ulici se zastavěnou plochou 252 metrů čtverečních. Vila byla postavena ve 30. letech 20. století. Podle znaleckého posudku byla postavena jako rodinné sídlo. Soudní odhadce stanovil cenu dvoupatrového domu na 25,8 milionu korun, vyvolávací cena byla dvoutřetinová. Nová vyvolávací cena bude podle Sahuly poloviční ze stanovené ceny, tedy 12,9 milionu korun.

Kdy se opětovná dražba uskuteční, spekulovat nechtěl. "Krejčířovi zástupci se totiž odvolávají proti všemu, takže se to prodlužuje. Jejich chování hraničí s obstrukcemi," uvedl Sahula. Dražba se původně měla konat 14. června, o odročení tehdy požádal věřitel, který chtěl více času.

Výkonný ředitel realitní kanceláře Reality IQ Ondřej Mašín dnes řekl, že spekulanti čekají na nižší vyvolávací cenu ve druhém kole dražby. "Pokud by měl exekutor zájem na tom, aby byl dům vydražen za co nejvyšší možnou cenu, tak by mohl zvážit investici pár desítek tisíc korun do úklidu a běžné údržby, prodeji by to rozhodně svědčilo. V současném stavu vily požadovaná cena 17,2 milionu korun odpovídající není," uvedl Mašín.

Dražba druhé vily

Exekutoři chtějí vydražit také větší Krejčířovu vilu, která je od té první jen několik stovek metrů a jejíž hodnotu znalci odhadují zhruba na 400 milionů korun. Stavba je známá tím, že odtud v roce 2005 Krejčíř při domovní prohlídce utekl policistům. Objekt je napsaný na Krejčířovu manželku Kateřinu, která se vilu snažila z exekuce vyloučit. Tvrdila, že je jen její a že ji koupila za 23 milionů korun, které dostala od Krejčířova otce. Soud tomu ale neuvěřil. Na konci června rozhodl, že nemovitost považuje za společné jmění manželů, na které se exekuce vztahuje.

Krejčíř v roce 2005 uprchl z Česka při domovní prohlídce černošické vily. Od roku 2007 žije v Jihoafrické republice, od listopadu 2013 je ve vazbě. V JAR čelí řadě obvinění, k verdiktu zatím dospěl pouze jeden jeho případ. Dostal 35 let vězení za únos a mučení Bhekiho Lukheleho, bratra drogového dealera, který údajně zmizel i s 25 kilogramy pervitinu. V Česku byl Krejčíř mezitím odsouzen 15 rokům vězení za více než půlmiliardový daňový únik, snahu o vytunelování státního podniku Čepro, přípravu vraždy celníka a další delikty.