Pětadvacetiletý muž, kterého již dopadli, se k činu přiznal - a řekl jim, že se po svém děsivém skutku převlékl. Byl ostatně připraven - nezabíjel totiž v afektu daném hnutím mysli například v hádce. Jeho motiv byl loupežný.

Dopadnout vraha, který se nerozpakoval zmařit mladý život kvůli tomu, že se chtěl obohatit, se kriminalistům z pražské mordparty podařilo v pátek - tři dny po činu. Pomohlo k tomu nejen vyhodnocení poznatků získaných během vyšetřování, ale kriminalisté si pochvalují i cenné podněty veřejnosti, které se k nim doslaly prostřednictvím linky 158. Vyšetřovatel v souvislosti s tímto případem výslovně oceňuje aktivní přístup občanů.

Po mordu si umyl ruce od krve a převlékl se do čistého oblečení

O čtyři roky mladší dívku, kterou znal asi dva měsíce, zamordoval mladý Čech proto, aby si z bytu, který si jeho oběť pronajímala, mohl odnést asi 15 tisíc korun. Pak se umyl od krve a převlékl do čistého oblečení.

Muž, který nyní pro policisty neznámou osobou - již dvakrát byl odsouzen pro krádeže - skončil v policejní cele a soud bude rozhodovat o jeho vzetí do vazby. Souhlasné stanovisko lze již předem považovat za téměř jisté - už s ohledem na fakt, že vzhledem ke spáchání vraždy s cílem získat majetkový prospěch dotyčnému v případě odsouzení hrozí až výjimečný trest.

Čtěte také: Policisté hledají vraha i svědky, kteří potkali zakrvácenou postavu