Byť se opakovaně našli jedinci, kteří jako by neslyšeli policejní hlášení upozorňující na zákaz používání pyrotechniky (a to jak přímo za pochodu, tak během společného focení u Rudolfina). Velké problémy ale policisté, kteří průvod doprovázeli, řešit nemuseli.

I poté, co se účastníci pochodu cestou setkali se skupinkou čekajících rivalů, se vzájemná nevraživost projevovala převážně slovně; skandováním hesel na obou stranách. Potyčkám policisté zabránili - oba znepřátelené tábory k sobě prostě nepustili. Sparťané se ale snažili vyprovokovat konflikty s policejními těžkooděnci.

Teprve po skončení pochodu a přímo pří zápase bylo v řadách fandů rušno. Policisté dokonce zadrželi čtyři lidi pro podezření ze spáchání trestných činů - z výtržnictví a z loupeže (i tak může být kvalifikován útok na příznivce soupeře spojený s odejmutím klubové šály); 16 osob pak podezírají z přestupkového jednání. Tyhle prohřešky souvisely většinou s použitím světlic a dělbuchů nebo šlo o přestupky proti veřejnému pořádku.

Jestliže zástupci Letenských měli jasnou převahu mezi těmi, kteří skončili na policejních služebnách, na hřišti už vývoj tak jednoznačný nebyl. Hned na počátku se hosté dostali vedení, průběh utkání se ale sparťanům podařilo dvěma góly v závěrečné půlhodině otočit. Až v samém závěru doma na Letné nakonec dovedli střetnutí do vítězného konce se skóre 2:1.

Čtěte také: Stovky fanoušků Slavie prošly Prahou z Edenu až na Letenskou pláň