Jednomu z prodavačů vyhrožoval s nožem v ruce, když se ho snažil z prodejny vykázat - a druhého dokonce házenými kameny zranil natolik, že musela přijet sanitka a odvézt ho do nemocnice k ošetření.

Zprvu se ale situace jevila jinak. Hlídka městské policie dohlížející na dění a Karlově mostě uviděla utíkajícího muže, který hlasitě křičel - a posléze strážníkům nesouvisle vysvětloval, že se stal obětí napadení. Žádná oběť, ale útočník; to on je pachatelem! Tak jeho slova uváděla na pravou míru dvojice mužů, kteří se na místě objevili vzápětí.

Vzrůstající agresivita podezřelého cizince

A nezůstalo jen u tvrzení proti tvrzení. Muži totiž byli napadenými prodavači - přičemž jasnou řečí hovořilo zraněné předloktí jednoho z nich. A aby nebylo pochyb o tom, kdo mluví pravdu a kdo je lhář, objevili se další svědci, kteří vše viděli a potvrdili, co a jak se seběhlo. Leccos ostatně napovídala i vzrůstající agresivita podezřelého cizince.

Zuřivce, u kterého se skutečně našel černý zavírací nůž, následně odvezla hlídka policie. Okolnosti incidentu i nadále zůstávají předmětem policejního šetření.