Záměr mu zatím, zdá se, vychází; dva měsíce po krádeži se dotyčný může radovat, že se na něj nepřišlo, i když ho přímo při činu viděly hotové davy. Právě kvůli jeho suverenitě ovšem nikoho nenapadlo, že by snad mělo být něco v nepořádku: počínal si totiž jako právoplatný vlastník bicyklu.

Ničím se nenechal zaskočit

Hledaný muž se zmocnil kola ze střešního nosiče auta zaparkovaného před nákupním centrem v Řevnické ulici. I na to, jestli to byla láska na první pohled, nebo se na čin připravoval, by se ho policisté rádi zeptali. Jisté je, že se nenechal zaskočit tím, že kolem právě procházely desítky lidí. V klidu odstranil zámek nosiče – a zeleno-bílé kolo značky Merida sundal. Kam se s ním poděl i kdo má čin na svědomí? To je zatím velkým otazníkem.

Policisté případ odložit nehodlají

Ukončit věc takzvaným odložením – s tím, že se pachatele nepodařilo vypátrat – ovšem policisté, kteří se případem zabývají, nemají v úmyslu. Sázejí nyní na záběry bezpečnostních kamer, které v neděli zveřejnili – a na pomoc všímavých občanů.

Právě jejich zásluhou by čtyřicátník střední postavy mohl dostat jméno. „Žádáme kohokoli, kdo podezřelého poznává, aby se ozval na bezplatnou tísňovou linku 158," uvedla policistka Eva Řádková. „Tento muž je podezřelý z trestného činu krádež, za což mu v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," konstatovala.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

Čtěte také: Pomohou záběry z obchodu objasnit krádež oblečení?