Cyklista jel podle jeho slov směrem na Jevany, přičemž projížděl kolem dvojice chodců; muže a ženy. „Jeden z nich se natočil tak, že batohem, který si nesl na zádech, narazil do řidítek cyklistova kola," konstatoval Chalupa – s tím, že následoval pád jezdce, který se neobešel bez zranění. „Dvojice chodců po střetu nezastavila a pokračovala dál ve směru chůze od Jevan do Louňovic," doplnil.

Policie stále hledá svědky

Policisté se nyní snaží zjistit všechny souvislosti; pátrají také po zmiňovaných chodcích, jejichž totožnost zůstává neznámá. Prozatím vědí, že hledají muže a ženu ve odhadovaném věku 25 – 27 let.

„Muž byl střední, přibližně 165 cm vysoké postavy; měl hnědé vlasy, na sobě měl kraťasy a tričko světlé barvy. Žena měřící kolem 160 cm má střední postavu a dlouhé tmavé vlasy; její popis dále připomíná tričko a tříčtvrteční černé kalhoty.

Policisté hledají svědky, kteří by mohli poskytnout jakékoli postřehy související s prošetřovanou událostí. Policisty lze kontaktovat buď přímo na služebně dopravního inspektorátu v Mnichovicích, ozvat se prostřednictvím telefonních čísel 974 882 450 a 974 882 451 – nebo využít policejní tísňovou linku 158.

Čtěte také: KRIMI MIX: Hon na kapsáře nezůstal bez kořisti