V Čechách chytili tuzemští policisté cizince hledaného v Itálii, významného 69letého člena italské zločinecké organizace. Muž byl dopaden 14. července v Praze a nyní čeká v cele na výsledky předávacího řízení.

Čeští policisté spolupracovali se zahraničím 

Většinu ze zmíněných Čechů naopak zadrželi tuzemští policisté ve spolupráci s kolegy z ciziny na různých místech světa. Třeba 45letého Čecha, odsouzeného v Česku za zpronevěru, se podařilo chytit koncem června až v Dominikánské republice. České policii se muže povedlo vypátrat a spolu s dominikánskou policií zadržet. Podle Janovské je muž vyšetřován ještě pro jiné zvlášť závažné hospodářské zločiny a je závislý na drogách.

Spojitost s drogami má i další dopadený, 44letý muž odsouzený za obchod s drogami. Figuroval dokonce na stránkách nejhledanějších osob v Evropě. „Podařilo se ho zadržet díky velice dobré spolupráci policistů z odboru pátrání policejního prezidia a francouzských policistů ve Francii," doplnila mluvčí.

Muž se snažil odjet do Německa

Po celé Evropě cestoval také 49letý Čech, na kterého byl vydán evropský zatykač kvůli praní špinavých peněz. Zadržen byl 11. července v Německu, ale původně byl vypátrán ve Španělsku.

„Shodou okolností, když se připravoval zásah španělské jednotky cíleného pátrání, odjel hledaný do Spolkové republiky Německo, kde byl následně zadržen," uvedla mluvčí

Daleko však neutekl 40letý muž, na kterého vydal zatykač pro rozsáhlou hospodářskou a majetkovou trestnou činnost ostravský soud. „Policisté muže zadrželi první prázdninový den na zahradě rodinného domu v Praze 6. Zadržený byl příchodem policistů překvapen a nekladl odpor," sdělila Janovská.

Čtěte také: Policie odhalila laboratoř, kde se vyrobilo 3,5 tuny amfetaminu