Celková bilance dvoutýdenní akce finanční správy, jejímž dějištěm se vedle metropole stal také Moravskoslezský kraj, je podle Petry Petlachové z Generálního finančního ředitelství ještě o půl stovky kousků vyšší: 65 nalezených výherních strojů provozovaných nelegálně. Rovných pět desítek dalších aparátů se totiž našlo v jiných prostorách – především v restauracích; podle znalců poměrů v oboru se ale objevují i garážové nebo bytové herny.

Černým provozovatelům bezrukých banditů hrozí citelné finanční sankce; pokuta za porušení zákona o loteriích se může ve správním řízení vyšplhat až k 10 milionům korun. A netýká se to pouze regionů, kde byly automaty odhaleny. Tým, který se na odhalování nelegálně provozovaných přístrojů zaměřuje, totiž bude ve svých aktivitách pokračovat po celé republice.

Specializovaný finanční úřad, jehož 70 pracovníků v rámci aktuální akce zacílené na stíhání provozovatelů černého hazardu zkontrolovalo více než tisícovkou adres, se přitom nesoustřeďuje jen na mámivě blikající hrací bedny. V jeho hledáčku je i pořádání nelegálních turnajů v pokeru a dalších karetních hrách hraných o peníze.