Podobné – se zabavením čtyř automatů a částky 10 700 Kč v hotovosti – to pak bylo ve středu, když se celníci vydali na kontrolu podniku na Žižkově. „I zde byla herna bez řádného povolení od ministerstva financí, tudíž její činnost byla ukončena,“ konstatovala Kurková.

Loupežné přepadení. Ilustrační foto.
Lupiče, který zranil seniorku, pomohl dopadnout bosý kuřák

Celníci zlikvidovali už 23. hernu


Od začátku roku šlo v hlavním městě již o 23. hernu, kterou celníci zlikvidovali. Do svých střežených skladů odvezli dohromady 235 automatů – ale také šest elektromechanických rulet a deset stolů pro živé hry. Zajistili rovněž přes dva miliony korun v hotovosti. Část z těchto podniků fungovala jako hráčský klub, kde návštěvníci měli členské legitimace, jiné zase pod hlavičkou dobročinného spolku, kde případná prohra slouží jako příspěvek.

Adam B. Bartoš.
Bartoš chce, aby soud přečetl knihy, kvůli kterým je obžalován

Obojí celníci označují za finty k obcházení zákona, které nemají šanci uspět. Setkávají se také s tím, že několik automatů je provozováno legálně – a další, pro něž už povolení chybí, jsou umístěny za plentou nebo ve skryté místnosti, kam se dostanou jen prověření lidé. „Za provozování nelegálního hazardu hrozí provozovateli pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí výherních hracích zařízení, peněz a dalšího vybavení, které k nelegálnímu hazardu sloužilo,“ upozornila Kurková. Uzavření konkrétních případů je nicméně během na dlouhou trať.

Sprejer.
KRIMI MIX: Legrace, při níž se nestalo nic strašného, hájil se muž se sprejem