Zprvu to vypadalo na loupež. Dotyčný si totiž řekl o peníze; konkrétně požadoval dva tisíce.V pátek o jeho činu informoval Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. Devětadvacetiletou oběť si zatím neznámý útočník podle jeho slov vyhlédl kolem šesté hodiny v podchodu pod Vídeňskou ulicí u autobusové zastávky Nemocnice Krč.

„K této ženě, ač ta šla v davu jiných lidí, přistoupil, jednou rukou ji chytil zezadu za krk a druhou jí přiložil neznámý předmět k hlavě," přiblížil Hulan úvodní dějství dramatu.

Lidé kolem bohužel nepochopili, že se odehrává něco dramatického, třebaže se je žena snažila gesty žádat o pomoc; křičet se bála. Zprvu to vypadalo na loupež.

Povídání o intimním životě

Dotyčný si totiž řekl o peníze; konkrétně požadoval dva tisíce. S ženinou odpovědí, že takovou částku u sebe nemá, se ale nespokojil; prohlásil, že v tom případě chce sex.

Oběť pak odvedl do zalesněné zahrady nedaleké speciální školy, tam z ní strhal všechno oblečení – a déle než hodinu ji s notnou dávkou hrubosti rozmanitými způsoby znásilňoval.

Po celou dobu také ženu tloukl pěstí do hlavy a do obličeje. Došlo i na výhrůžky. „Najdu si tě a zabiju tě," hrozil, co ženu čeká, pokud se někomu svěří s tím, co se jí stalo. Také jí vyprávěl o svém intimním životě, což ale budilo hrůzu ještě větší. Právě tehdy totiž prohlašoval, že už takovýhle čin spáchal.

Každé svědectví je důležité

Po skončení všech těchto hrůz se muž sebral – a jakoby nic odešel neznámo kam. Zdrcená žena pak ještě stihla dojít do zaměstnání, kde vše řekla kolegům; ti okamžitě zavolali policii.

Kriminalisté, kteří po pachateli pátrají, hledají střízlíka; hubeného muže ve věku okolo 25 let vysokého asi 165 cm. Na sobě měl černou zimní bundu, modré rifle a na hlavě měl černou čepici s šedivým nápisem. Hovořil česky, zřejmě s ukrajinským přízvukem.

Jakékoli informace, které by k vypátrání hledaného mohly pomoci, stejně svědectví každého, kdo ve středu ráno zaznamenal v této lokalitě cokoliv mimořádného, přivítá policie na lince 158.