Už první kontakt naznačoval, že tahle kontrola rozhodně nebude běžnou rutinou. Muž za volantem oznámil, že občanský průkaz nemá u sebe, a tak své údaje nadiktoval. A řidičák? S tím se to prý má takhle: před sedmi lety mu bylo oprávnění zadrženo – trest mu ale nyní vypršel a on bude žádat o jeho navrácení.

Kontrola cizinců.
KRIMI MIX: Sedm cizinců pracovalo na stavbě neoprávněně

Muži se rovnou doznali

Sedmatřicetiletý spolujezdec pak uvedl, že poznávací značky patří k jinému autu. A ani to ještě nebylo vše! Strážníci si všimli dvou trekových kol naložených v zavazadlovém prostoru – a mužů se zeptali, zda jsou jejich. Odpověď lze sice pochválit za upřímnost a pravdivost, ale rozhodně ne za samotný obsah sdělení. Muži se přiznali, že kola ukradli v obci kousek za Prahou.

Telefonát na městskou policii.
Záchranáři ošetřili muže, kterého se bála matka, i strážníky přivolané na pomoc

„Na základě zjištěných skutečností byli oba muži omezeni na osobní svobodě a na místo byla přivolána hlídka Policie ČR,“ připomněla vedoucí kanceláře ředitele městské policie Irena Seifertová. „Orientační dechová zkouška byla u řidiče negativní, test na drogy však ukázal pozitivní výsledek,“ konstatovala. Odhalenými prohřešky řidiče se policisté nadále zabývají.