K nehodě došlo poté, co hlídka strážníků chtěla hodinu před půlnocí zkontrolovat řidiče jednoho z projíždějících aut. Ten ale dupl na plyn a ujížděl směrem na Prahu. V ulici K Vrtilce dostal ve vysoké rychlosti smyk, felicie prorazila svodidla a havarovala mimo silnici; auto skončilo v příkopu koly vzhůru, když ještě stačilo zavadit o strom. Vymrštěná svodidla pak podle zjištění pražské policie ještě zasáhla auto strážníků. To po střetu také vyjelo mimo komunikaci a skončilo v křovinatém porostu.

Sedmadvacetiletý muž z auta, který po nehodě utekl, ale nakonec byl vypátrán skončil v péči záchranářů a policistům nadýchal přes 1,6 promile, ale odmítal, že by během honičky i při nehodě seděl za volantem. On si prý tohle auto pouze stopnul; skutečný šofér podle jeho slov po nehodě utekl.

Opravdu v prchajícím autě sedělo více lidí?

Hasiči i policisté včetně psovoda po uprchlíkovi pátrali, nikoho v okolí ale nenalezli. Služební pes dokonce ani nezachytil stopu. Nabízí se tudíž otázka: opravdu v prchajícím autě sedělo více lidí? Jasnou odpověď by mohl přinést záznam z kamery umístěné v autě strážníků, který zástupci obecní policie detektivům z kriminálky předali. V havarovaném autě technik výjezdové skupiny navíc zajistil i další stopy, jejichž vyhodnocení by mělo vyvrátit jakékoli pochybnosti.

Ošetření potřeboval kromě muže z ujíždějícího auta také strážník z havarovaného vozu pronásledovatelů. Hmotná škoda by podle prvotních odhadů měla oscilovat kolem čtvrt milionu korun.