Dnes 41letý Blythe se podle policie měl provinit při předloňském prvním pražském koncertu kapely v klubu Abaton. Údajně strčil do příznivce, který se opakovaně snažil proniknout na pódium, a ten při pádu utrpěl zranění hlavy; následkům zranění později v nemocnici podlehl. Blythe byl zadržen koncem června, kdy měla skupina koncertovat v Praze podruhé – tentokrát v RockCafé. Policisté si pro něj došli přímo na letiště. Následně zpěvák vyslechl obvinění z ublížení na zdraví s následkem smrti a byla na něj uvalena vazba z útěkových důvodů. Původní čtyřmilionová kauce (ve výši zpěvákem uváděného ročního příjmu) vyměřená Obvodním soudem pro Prahu 8 u vyšší instance neprošla, s dvojnásobkem už se městský soud spokojil. Opět podal odvolání stání zástupce, jemuž se nelíbilo, že verdikt neobsahuje žádná omezující ustanovení (například zákaz opustit republiku či stanovení povinnosti chodit se pravidelně hlásit na policii); tentokrát ale neuspěl.

Čtěte také: Místo v hudebním klubu skončil americký zpěvák v cele

Zpěvákovi, jehož tým požadované částky vždy promptně poslal na účet soudu, tak v opuštění nehostinného Česka nic nebrání. Nakolik se mu bude měsíční pobyt za mřížemi hodit jako reklama pro další kariéru a zda se Blythe znovu objeví, až jeho kauzu začne projednávat soud, se teprve ukáže.

Blythovo propuštění potvrdila i mluvčí Vězeňské služby ČR Gabriela Babinová. Hudebník stylizovaný do drsného muže, jehož pobyt za českými mřížemi však tomuto obrazu zřejmě příliš neodpovídal, opustil vazební celu na Pankráci již ve čtvrtek odpoledne.