Mimořádnou sérii dopadených hříšníků odstartoval v pátek odpoledne muž vrávorající k autu v Holoubkové ulici v Horních Měcholupech. Když vyjel, pokračoval stejným způsobem jako předtím po svých: nekoordinovaně.

Co také čekat od člověka, který hovoří nesrozumitelně a nos dává na srozuměnou, kolik uhodilo. Pil? Ano; na tuhle otázku dotyčný přikývl. „Několik skleniček v práci," přiznal. Podezření potvrdila i dechová zkouška s výsledkem bezmála půl druhého promile.

Kličkoval jako zajíc

V sobotu v osm ráno spadla klec na Chodově. V Brodského ulici proti hlídkovému vozidlu městské policie náhle vyjelo jiné auto, které nesvítilo. Ukázalo se, muž za volantem má vysloven zákaz řízení.

„Na svoji ,obhajobu' strážníkům sdělil, že přestože není vlastníkem vozidla, musí v rodině řídit pouze on, protože nikdo jiný řidičské oprávnění nevlastní," poznamenala Seifertová s dodatkem, že šoféra si přímo z místa odvezli policisté.

To však ještě nebyl konec. Stejná hlídka o dvě a půl hodiny později potkala tohle auto v nedaleké ulici Podjavorinské. A – podivně kličkovalo… Za volantem seděl sice jiný muž, i pro něho si ale musela přijet policejní hlídka. Také on má totiž vyslovený zákaz řízení!

Opakovaný zákaz řízení

Finále víkendových odhalení přišlo v neděli večer, kdy hlídka strážníků-okrskářů opět v Horních Měcholupech nemohla v Ravennské ulici přehlédnout osobní auto s nabouranou levou přední stranou.

Už při kontrole dokladů působil řidič roztěkaně a měl rozšířené zornice, což obojí bývá známkou užití drog. Narkotest podezření potvrdil: pozitivně vyšel na metamfetamin i amfetamin.

Šofér ale není podezřelý pouze z ohrožení pod vlivem návykové látky. Přibylo mu ještě maření výkonu úředního rozhodnutí. Byl mu totiž vysloven zákaz řízení, a to dokonce opakovaně.

Pro chodce už místo nezbylo

Smutným rekordmanem se ale přece jen stal jeho předchůdce - šofér odhalený rovněž v neděli večer. Dopaden byl v centru metropole na Karlově náměstí poté, co na chodníku zaparkoval tak, že už jaksi nezbylo místo pro pěší.

Hlídka, která se ho vydala upozornit, že není v metropoli sám, zjistila, že se chová jako opilý. Nakonec ani on sám pití nepopíral. Nadýchal 2,59 promile a navíc vyšlo najevo, že nemá řidičák!