Během těchto čtyř měsíců se v ZOO Tábor uskutečnila celá řada akcí, které se těšily velkému zájmu veřejnosti. Vedle slavnostního otevření to byla především oslava 5. narozenin lva Simby, halloweenský svátek či akce spojená s oslavou Mezinárodního dne zvířat. 

„S návštěvností naší zoologické zahrady za první měsíce jejího ostrého provozu jsem spokojen. Ještě více mě těší, že se nám podařilo zahradu zpřístupnit ještě před prázdninami a nabídnout tak návštěvníkům Táborska a především dětem o prázdninách možnost na vlastní oči vidět celou škálu zvířat," řekl Evžen Korec, ředitel Zoologické zahrady Tábor.

Edukativní poslání

„Z nich jsou mnohá ohrožená vyhubením jak u nás, tak ve světě. Velkému zájmu se těšilo komentované krmení vybraných zvířat, čímž naplňujeme jeden z našich cílů, kterým je edukativní poslání naší zoo," uvedl Korec.

„Vedle toho se nám podařilo zmodernizovat a rozšířit výběhy pro řadu zvířat. Zároveň jsme u nás na svět přivedli několik přírůstků jako například mláďata ohroženého vlka arktického, nosála červeného či řady zvířat v kontaktní zoo," dodal Evžen Korec.

Od začátku listopadu se mění i otevírací doba. Pro návštěvníky bude mít Zoo Tábor otevřeno o víkendech od 9 do 16 hodin. Mimo tyto dny budou návštěvníci moci své oblíbené zvířecí miláčky vidět i 16. a 17. listopadu, během nichž bude otevřeno rovněž od 9 do 16 hodin.

Čtěte také: Nosály červené od divokých hrátek neodradí ani chladnější počasí