Proti stavbě už delší dobu protestují obyvatelé Zdib, ve kterých by měla stavba vzniknout. Pod protestní petici se jich podepsalo přes 700.

Lidé se obávají nárůstu hluku, prachu a dopravy. Denně by do obce mělo kvůli skladům přijet o několik stovek aut více, než je tomu dosud.

„Doprava do nových hal nezatíží obytnou zástavbu hlukem ani emisemi, což je doloženo akustickou a rozptylovou studií," řekl však už dříve Jan Palek, ředitel české pobočky společnosti Goodman, která do hal investuje.

I tak se radnice obrátila na Středočeský kraj, aby byl proveden posudek dopadu stavby na životní prostředí, takzvaná EIA. Kraj se zastal Zdib, o stavbě skladů tak rozhodnou výsledky zkoumání. Rozhodnutí úřadu je podle vedení obce v pořádku a v souladu s požadavky, radnice, jak se tento týden shodli zdibečtí zastupitelé.

„Snažíme se alespoň v rámci zákona omezit to tak, aby to bylo buď schůdné, nebo aby to neuskutečnili," uvedl místostarosta Jiří Žáček. V územním plánu obce je projekt už od roku 2006, stavební povolení bylo vydáno v roce 2009 a je platné.

Čtěte také: Motoristé nenajedou v Berouně na dálnici D5 ve směru na Plzeň