V sokolovně je také nový elektrokotel. Ten zatím vytápí horní prostory, kde se scházejí stolní tenisté. Pokud zbudou peníze, budou vyměněny ještě vrata garáže u sokolovny a postaven nový plot. Vše je z rozpočtu obce.

Dalším úkolem je napojit domy v nové zástavbě na kanalizaci a vodovod, opět z vlastního rozpočtu. Vodovod v obci je už padesát let. Voda se čerpá z vlastních vrtů. 

„Zatím voda je, ale stávalo se, že jí bylo málo. Zřejmě je to tím, že jsme vodovod opravili a voda nikde neuniká,“ podotkl starosta.

Drobné práce čekají mateřskou školku. Jsou to opravy okapů, přeložení střechy a zbourání dvou nevyužitých komínů. Vše by mělo být hotové do konce prázdnin. 

Ilustrační foto.
Ředitelé nemocnic sestrám přidají, nechtějí o ně přijít

Z dotačního titulu krajského úřadu se ve Všetatech opravuje mariánský sloup zhruba za dvě stě sedmdesát tisíc korun. Zatím je hotový podstavec. Dále akademický sochař Pavel Turský zrestauruje sochu, která je v havarijním stavu. 

„Sochu jsme chtěli opravit už dříve, ale kvůli stavbě kanalizace jsme to odkládali,“ informoval František Závora. Rovněž se plánuje oprava pomníku z první světové války. Na podzim se chystá ozdravný řez stromů hlavně kolem rybníka. 

V letošním roce by měl být hotový územní plán obce. Výstavba domů na něm je omezená, protože se už nesmí zastavět půda v první a druhé bonitě. Domy, které jsou v obci rozestavěné, se staví podle původního územního plánu. Zájem o to, postavit si domek, mají většinou místní. Hodně lidí se také do obce vrací. „Kromě těchto akcí je v plánu ještě pasport na veřejné osvětlení,“ dodal František Závora. 

V obci je rovněž bohatý kulturní život. Od začátku roku se tu uskutečnily dva poznávací zájezdy, masopust, ples. Povedla se rovněž už tradiční Pouť U Caparta a hasičský den. Pánové se utkali ve volejbale. Soutěž uspořádal hospodský Petr Uhrin. Večer pak byla zábava. Akce většinou pořádají hasiči společně se svazem žen. Na akce přispívají místní firmy i jednotlivci a také obecní úřad. 

Žně na Rakovnicku.
Výnosy ze žní letos klesnou až o čtvrtinu