Hasiči se během dne utkali v požárním útoku, poté společně s obchodním sládkem pivovaru narazili 140litrový dřevěný sud piva a připili si k výročí.

„Tímto setkáním jsme chtěli nejen společně oslavit 140. výročí pivovaru a pozvaných sborů, ale také vzdát hold všem dobrovolným hasičům. Jsme vesnický pivovar a hasiči byli a jsou v mnoha obcích těmi, kteří nejen pomáhají, když je potřeba, ale také se starají o společenský život. Toho si vážíme, a proto je již čtrnáct let podporujeme," vysvětluje spolupráci manažer značky Velkopopovický Kozel Luděk Baumruk.

Zvítězly hasičky

Překvapením pro všechny nezasvěcené bylo, že hasičskou soutěž v požárním útoku, který je považován za „královskou disciplínu" požárního sportu, vyhrálo družstvo složené výhradně z žen SDH Chodov časem 28:41. Druhé místo patřilo SDH Jirkov a na třetím místě skončil SDH Dvorce. Celkem se požárního útoku zúčastnilo devět sborů dobrovolných hasičů, které letos slaví 140. výročí od svého založení.

Po ukončení soutěže narazil obchodní sládek pivovaru Vojtěch Homolka 140litrový dřevěný sud s nefiltrovaným Velkopopovickým Kozlem, společně s hasiči si připili a podepsali výroční list. Dobrovolní hasiči si pak vyzkoušeli správně načepovat tradiční české pivo a vyrazili na prohlídku pivovaru.

Základem dlouholeté spolupráce pivovaru Velké Popovice a dobrovolných hasičů je věrnostní program Hasičský rok s Kozlem, který odměňuje dobrovolné hasiče za jejich poctivou práci. V programu je registrována více než tisícovka sborů a další se mohou kdykoliv přihlásit na webu www.hasicskyrokskozlem.cz.