České dráhy hlásí problémy na trati Praha-Kolín, kde kvůli zavátým výhybkám v Kolíně nabírají vlaky až čtyřicetiminutová zpoždění. Komplikace se očekávají až do 10.30.

U Hradešína na Kolínsku v noci havaroval sypač. Jeho řidič byl vyproštěn až ráno. „Řidič utrpěl vážná zranění horních končetin, ztratil velké množství krve. Po ošetření byl vrtulníkem převezen do vinohradské nemocnice," řekla  mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová.

Sjízdné jsou silnice první třídy 

Nová vrstva sněhu leží také na některých silnicích první třídy na Mělnicku. Zbytky sněhu po pluhování jsou na dálnici D8, zbytky rozbředlého sněhu pak na silnicích první třídy na Kladensku, Rakovnicku, Mladoboleslavsku a Nymbursku. Nová vrstva sněhu leží také na silnicích nižších tříd na Mělnicku, Mladoboleslavsku a Praze-východ.

Sjízdné pouze se zvýšenou opatrností jsou silnice první třídy na Mladoboleslavsku, Nymbursku, Kladensku, Rakovnicku a Mělnicku a silnice nižších tříd v celém kraji.

Na většině území kraje je zataženo 

Místy je podle silničářů snížená dohlednost vlivem srážek, například na dálnici D8 a na silnicích první třídy na Mladoboleslavsku, Nymbursku, Mělnicku, Rakovnicku, Kladensku, Benešovsku, Berounsku či Příbramsku.

Teploty v kraji se ve středu ráno pohybují mezi minus šesti až minus dvěma stupni Celsia. Na většině území Středočeského kraje je zataženo a fouká slabý vítr. Pro střední Čechy není v platnosti žádná výstraha před nebezpečnými jevy.

Čtěte také:  Na běžky se už nemusí jen do hor, nedaleko Příbrami jsou ideální podmínky