Programem tradičně provázela Dana Kusebauchová, která je nejen pohlednou moderátorkou a milovnicí koní, ale také zpěvačkou. Právě skupina Apple Jam ShowBand, ve které zpívá, se postarala i o hudební doprovod k jednotlivým číslům programu.

Spolu s ní odpolednem provázel herec Vojta Efler, kterého si zejména dámy budou pamatovat jako vyšetřovatele ze seriálu Ordinace v Růžové zahradě. Oba moderátoři byli rozhodně nepřehlédnutelní, každý z nich měří skoro dva metry.

Dar ve výši 50 tisíc korun

V programu se pak vystřídaly všechny možné 
i nemožné prvky, které laika v souvislosti s koňmi napadnou. Představilo se takřka domácí semické čtyřspřeží, jehož opratě třímala jediná žena, která se tomuto odvětví věnuje.

V kočáru za čtveřicí koní seděla ředitelka nadačního fondu Kapka naděje Elen Švarcová, a také hejtman Miloš Petra, který předal fondu dar ve výši 50 tisíc korun. „Spolupracujeme jako kraj s Kapkou naděje už tři roky v oblasti zdravotní a sociální. A chceme 
s ní spolupracovat i nadále," uvedl hejtman v krátkém proslovu.

Drezura na olympijské úrovni

Pak už rozpálenou plochu ovládla jednotlivá vystoupení. Diváci viděli například čtverylku fjordských koní ze Staré Paky, skokovou ukázku koní Kinských, nechyběl turnaj dvou Amazonek, jak jinak než na koních. Představila si i původní britská plemena, která s dětmi 
v sedle předvedla rovněž tanec zvaný čtverylka.

Došlo i na ukázku toho, co budou moci fandové vidět za pár dnů při přenosech z olympijského Ria. Totiž na drezuru přesně na té úrovni, kterou je ta olympijská.

Malování na koňské tělo

K vidění byly rovněž umělecké prvky. Většina zná asi takzvaný bodypainting, tedy malování přímo na lidské tělo. Tentokrát však umělci malovali na tělo koňské, a tak se před zraky užaslého publika objevil v doprovodu dvou tanečnic tříbarevný kůň.

Tanečních lidských 
i koňských vystoupení byla celá řada, nemá smysl je tu vyjmenovávat všechny. Důležité je, že hlavní organizátorka Pavlína Vacátková opět vytvořila působivou atmosféru a vybrala se solidní suma, která poslouží onkologicky nemocným a jejich rodinám.

Čtěte také: Písničkář Jarek Nohavica se stal kmotrem divokého koně v Milovicích