Všechny tři termíny srpnových příměstských táborů jsou podle sdělení jejich vedoucích již beznadějně obsazeny.

„Čeká nás vždy od pondělí do pátku tradiční program. Pozorování a krmení zvířat, vaření v přírodě, exkurze do záchranné stanice pro živočichy, krmení vydry, rukodělné dílny a výlety do přírody plné her, kvízů a soutěží," informoval vedoucí prvního táborového běhu Jiří Pavelka a doplnil, že příměstský tábor je určen pro děti od sedmi do patnácti let.

Děti, jejichž rodiče v první půli srpna nečerpají dovolenou, tak mohou prožít dobrodružství podobná těm na pobytových táborech. A právě unikátní expozice handicapovaných zvířat v paraZOO je místem, kde děti rády tráví prázdninové dny již čtvrtým rokem po sobě.

Zázemí paraZOO

Malí táborníci tam dostávají jedinečnou šanci nahlédnout do zázemí paraZOO, seznámí se s prací ošetřovatele zvířat, dostanou se do bližšího kontaktu se zvířaty, jednou ve stanici dokonce přespí a vyzkouší si mimo jiné například nakrmit vydru Bublinu.

„Léčebná část, v níž se zotavují zvířecí pacienti a čekají na vypuštění zpět do volné přírody, je místem, kam se účastníci příměstského tábora podívají v rámci společné exkurze. Zažijí tak ukázku, jaké by to bylo být ošetřovatelem zvířat," dodal Jiří Pavelka.

Po celou dobu budou děti pod dohledem pracovníků ekocentra, kteří mají bohaté zkušenosti s výchovou a vzděláváním dětí a zaručí rodičům bezpečnost účastníků tábora.

Čtěte také: Školáci potřebují přes prázdniny hlídání, rodičům dovolená nestačí, musí platit

Karel Chlumec