Zařízení Slunce pro klienty se speciálními potřebami sídlí na Kladensku ve Stochově, Unhošti i Nouzově a jeho zakladatelkou je ředitelka Blanka Dvořáková, která se s kolegy dlouhé roky věnuje péči o potřebné všech generací.

Plakát k představení Letci.
Divadelníci vzdají hold letcům z druhé světové války

Do spolupráce se zapojila i herečka Nikol Kouklová

Bez kolegů, patronů a sponzorů by Slunce nezářilo tak jako dnes. Jednou z těch, která roky podává Nadačnímu fondu Slunce pomocnou ruku je Hana Heřmánková, manželka herce Karla Heřmánka st. a spolumajitelka Divadla bez Zábralí.

A to je jen malý krůček k tomu, že spolupráce na Kladensku rozšířila i do Prahy a divadlo poskytuje lidem s handicapem každoročně nejen podporu, ale i svoje vlastní prostory a spolupráci s dalšími lidmi z uměleckého světa. Nadšení pro dobrou věc se zalíbilo před časem i další člence rodiny Divadla bez zábradlí a do spolupráce se aktivně zapojila také herečka a manželka Karla Heřmánka ml. Nikol Kouklová.

Večer plný hudby a známých melodií 

„Každoročně se snažím coby patronka vymyslet nějakou tématickou akci nebo projekt, kterým bych Nadaci Slunce finančně podpořila a letos to připadlo na Soirée, které mi leží v hlavě už asi dva roky. Oslovila jsem kolegy a známé z branže s nápadem se zapojit, tak uvidíme, co dáme společně dohromady. Výtěžek z prodeje vstupenek bude věnován na rekonstrukci výchovně-vzdělávacího centra pro studenty se speciálními potřebami v Unhošti.“ vysvětluje Nikol Kouklová, která stojí za organizací celého eventu.

Večer plný hudby, autorských písní či známých melodií, které zazpívají osobnosti české divadelní a hudební scény je již v prodeji a tak nezbývá, než veřejnost seznámit s účinkujícími, které se této akce zúčastní a pomohou tak svým talentem dobré věci.

Observatoř Astronomického ústavu Akademie věd ČR v Ondřejově na Praze-východ. V současnosti je největším lákadlem Perkův dalekohled, největší zařízení svého typu v České republice – obr o dvoumetrovém průměru, jehož hmotnost dosahuje 83 tun.
Prohlídku hvězdárny může doplnit obdivování králíčků

Chybět nebudou ani činoherní herci

Příchozí se mohou těšit na osobnosti z pořadu „Tvoje tvář má známý hlas“ Annu Slováčkovou, Milana Peroutku nebo Davida Gránského, také muzikálové herce Jana Kříže, Míšu Tomešovou, Martina Písaříka, Dášu Zázvůrkovou, Ivanu Korolovou a Terezu Aster Vágnerovou, harmonikáře Petra Lüftnera, který tvoří nerozučné duo s Xindlem X, modelku a violoncellistku Terezii Kovalovou.

Chybět nebudou ani činoherní herci jako Šárka Vaculíková, Karel Heřmánek ml., Petra Horvátová, Aneta Krejčíková, Kristina Sitková, Berenika Kohoutová, Lukáš Rous, Anna Schmidmajerová, Valeria Vasil'ová nebo neokoukané talenty jako Mariana Prachařová a Eliška Lüftnerová!

Seznam účinkujících se možná obohatí o pár jmen

„Datum spontánně vyšlo na letní slunovrat a to vnímám jako dobré znamení. Jednak se rozloučíme s divadelní sezónou, také rovnou přivítáme léto a v neposlední řadě uděláme něco smysluplného. Seznam účinkujících se možná obohatí o pár dalších jmen, jelikož někteří momentálně neznají ještě na sto procent své červnové závazky. Kdo všechno tedy nakonec přijde a podpoří to bude takové malé překvapení i pro mě,“ směje se Nikol a dodává „Někteří umělci přislíbili zase podporu ve formě účasti a to z důvodu nepřekonatelného ostychu, takže přijdou pouze jen jako psychická podpora. Každopádně všechny srdečně zvu 21.června do pražského Divadla Bez zábradlí, kde rozhodně nebude chybět dobrá nálada a chytlavé melodie," uzavírá autorka projektu Nikol Kouklová.