Tragédie, která se stala v úterý 25. října před devatenáctou hodinu v Kladně v ulici Milady Horákové, otřásla veřejností.

Naprosto zbytečná smrt mladé vysokoškolačky, která se pouhých několik dnů těšila ze získaného diplomu a na vysněnou práci ve zdravotnictví, je nepochopitelná pro jejího přítele, desítky příbuzných, kamarádů a známých, kteří se s milovanou Aničkou přišli rozloučit do obřadní síně na kladenských hřbitovech.

Jak se smuteční hosté shodli, Anička byla velmi pozitivně naladěným člověkem, byl to smíšek, který v druhých lidech hledal vždy tu lepší stránku. Studovala, chodila na brigády, věnovala se skautingu.

„Na každém dokázala vidět to hezké, i když sama třeba neměla nejlepší den, uměla lidi povzbudit. Byla moc hodná. Chodili jsme spolu řadu let, příští rok jsme se chtěli brát. Moc mi chybí a bude chybět všem," řekl přítel Jaromír, kterému byla Anička oporou zejména v době, kdy mu před šesti lety umírala matka v důsledku vážného onemocnění.

Spěch do zaměstnání

„Pochopitelně je všechno moc čerstvé, ještě neznáme ani výsledky policejního vyšetřování, ale chtěl bych tímto apelovat na všechny lidi, kteří autem pospíchají, stejně jako řidič, jenž spěchal minulý týden do zaměstnání večer na sedmou hodinu, aby stihl nástup na směnu, a jen proto zabil cestou moji Aničku," dodal přítel Jaromír.

Proč a z jakých důvodů se minulé úterý Volkswagen Passat s šestačtyřicetiletým řidičem za volantem řítil ulicí Milady Horákové v Kladně velmi vysokou rychlostí, je stále otázkou pro kriminalisty. Jisté je pouze to, že v době po neštěstí neměl řidič v krvi stopy alkoholu ani drog.

Co bylo příčinou jeho divoké jízdy, která skončila v protisměru smrtí Aničky jdoucí po levé straně po vyznačeném přechodu okolo budovy označené nápisem Fitness Mania Gym, je zatím velkou neznámou.

Náraz ve tmě zezadu

Vzhledem k tomu, že chodkyně i řidič měli stejnou cestu do nedaleké firmy na výrobu stavebnic, dívka neměla šanci se střetu vyhnout. Auto do ni totiž ve tmě narazilo zezadu.

„Protože podobných případů denně přibývá, byl bych velmi rád, aby se z kladenských silnic nestávala rallye nebo Formule 1 a lidé se nemuseli bát chodit po ulicích," dodal Aniččin přítel Jaromír, který je z události zdrcený stejně jako její příbuzní a známí.

Jestli měl muž za volantem například nějakou zdravotní indispozici nebo boural z jiného důvodu, je věcí znalců.

Jak zjistil Kladenský deník řidič, který s největší pravděpodobností tragickou nehodu v kladenských Kročehlavech zavinil a ze zdemolovaného auta vystoupil bez poranění, se psychicky zhroutil a je v rukou lékařů. Údajně se po události pokusil i o sebevraždu.

Čtěte také: V Kladně srazilo auto chodkyni, ta na místě zemřela