Návštěvníky pobaví kejklíř se svými rozpustilými kousky, hradní posádka mušketýrů a stráží předvede svůj výcvik pod velením maršála Russworma a k vidění budou i přelety dravých ptáků a ukázky sokolnického řemesla. Na dvoře se ale objeví rovněž rabín Löw, který oživí tajemného Golema, magistr Edward Kelly stvoří umělou bytost Sirael a doktor Jan Jesenius zase předvede pitvu. Návštěvníkům se předvedou také další šermíři, hudebníci, alchymisté, herci, tanečnice, lazebnice a dokonce i mistr kat Jan Mydlář.

V aquaparku v Hořovicích a na koupališti ve Zdicích hledají v těchto dnech osvěžení každým dnem stovky lidí.
Tropické teploty vyhnaly k vodě stovky lidí

„Zhruba kolem 14. hodiny přijede na Točník samotný císař Rudolf II. společně se svým dvorem, budou slavnostně přivítáni na nádvoří hradu," prozradil pořadatel Libor Plecitý ze spolku Gladius. Nebude chybět ani dobové tržiště s řemeslnými výrobky. V loňském roce se dobové slavnosti na Točníku nesly ve znamení rodu Lucemburků a především českého krále Václava IV.

Za dva dny dorazilo na hrad na tři tisíce návštěvníků. „Letos se točí kolem císaře Rudolfa II., jenž byl posledním panovníkem, který na hradě přenocoval," doplňuje Libor Plecitý s přáním loňskou účast zopakovat.

Ilustrační foto.
Parkující auta dělají hasičům problémy